Cât timp, după Paște, mai putem mânca ouăle roșii
Gospodinele păstrează în frigider ouăle înroșite, mult timp după Paște, însă medicii avertizează însă că ouăle fierte nu pot fi păstrate bune pentru consum un timp îndelungat.
Ouăle crude rezistă în frigider până la 4-5 săptămâni, în timp ce durata de păstrare a ouălor fierte scade considerabil.
Ouăle fierte cu coajă rezistă doar o săptămână în frigider, fără ca persoana care le consumă să rişte probleme de sănătate, potrivit Adevărul.
În cazul în care coaja ouălor este înlăturată după fierbere, acestea rezistă în jur de cinci zile tot în frigider.
Această recomandare este demnă de luat în seamă mai ales în preajma sărbătorilor pascale, când tindem să păstrăm o perioadă lungă ouăle fierte, cu coaja vopsită, în frigider sau în afara lui.
Deşi aspectul lor nu se modifică, ouăle fierte nu rezistă atât de mult ca cele proaspete pentru că, prin gătire, stratul natural protector al acestora, care se găseşte la suprafaţa cojii, se dizolvă. Fără acest strat, porii din coaja ouălor se deschid, iar bacteriile contaminează produsul mai ușor, scrie Digi24.ro.
Digi24.ro
[slideshow_deploy id=’13835′]