Elevii și profesorii din învățământul preuniversitar ar putea primi bani pentru achiziționarea de cărți și cărți electronice – Proiect
Atât elevii, cât și profesorii din învățământul preuniversitar ar putea beneficia de fonduri de la autorități pentru achiziționarea de cărți și cărți electronice, conform unor propuneri legislative înregistrate la Senat pentru dezbatere.
Două proiecte de acte normative, și anume Propunerea legislativă privind stimularea achiziționarii de cărți și cărți în format electronic, necesare pentru elevi, în învaățământul preuniversitar și Propunerea legislativă privind stimularea achiziționării de cărți sau cărți în format electronic, necesare îmbunătățirii calității activității didactice, în învaățământul preuniversitar, ce au fost înregistrate recent la Senat pentru dezbatere, prevăd acordarea de bani anumitor elevi și profesorilor pentru cumpărarea de cărți.
Pentru a se putea aplica, propunerile legislative au nevoie de aprobarea ambelor camere ale Parlamentului, de promulgarea prin decret prezidential si de publicarea in Monitorul Oficial.
Conform acestor documente, elevii si profesorii vor primi bani pentru achizitionarea cartilor. Mai exact, elevii absolventi ai primului an de studiu de la inceputul fiecarui ciclu scolar, adica cei ce finalizeaza clasa pregatitoare, clasa a V-a si clasa a X-a, vor putea primi, la cerere, echivalentul in lei a 50 de euro pentru cumpararea de carti si carti in format electronic.
Mai mult, toate cadrele didactice titulare sau suplinitoare calificate din invatamantul preuniversitar ar putea primi de la stat echivalentul in lei a 100 de euro pentru cumpararea unor carti tiparite sau in format electronic.Initiativa nu este una noua.
In trecut s-au mai oferit bani profesorilor pentru achizitionarea unor carti, dar, in contextul crizei economice si a masurilor de austeritate din 2010, s-a renuntat la aceasta.
portalinvatamant.ro
[slideshow_deploy id=’13835′]
« Țigaretele electronice, interzise în spațiile publice – Propunere legislativă depusă la Senat (Știre anterioară)
(Următoarea știre) Colonia Brătianu din Petrila în viziunea unor tineri arhitecți din Timișoara »