În mod evident, așa cum se poate vedea și din imaginile care însoțesc acest articol, imaginea municipiului Lupeni se schimbă cu fiecare nouă zi.
În acest scop, echipele de muncitori ale Primăriei municipiului Lupeni, acționează zi de zi în activități de curățenie și înfrumusețare a domeniului public. Puse astfel în valoare, rondurile de flori, trotuarele și aleile din parcuri sau zonele verzi din jurul blocurilor de locuințe au transformat radical în bine imaginea orașului, devenit acum unul dintre cele mai frumoase din Valea Jiului.
În plus, municipalitatea a achiziționat ghivece de flori care au fost montate pe balustradale de la podurile din zona centrală, dar și în alte zone din centrul localității. Tot pentru acest an, Primăria Lupeni a achiziționat 200 de butași de trandafiri, care vor fi sădiți în diverse zone ale orașului.
Mulțumit de rezultatele muncii angajaților Primăriei se declară și primarul Lucian Resmeriță. ”Continuăm lucrările de primăvară și, asemeni cetățenilor, suntem și noi mulțumiți de rezultatul acestui tip de activități edilitar-gospodărești pentru care angajații Primăriei merită aprecierile noastre. Lupeniul devine din ce în ce mai vizibil, un oraș curat, un oraș îngrijit, un oraș al florilor. Vom continua acest program de activități pentru că mi-am propus ca Lupeniul să devină unul dintre cele mai curate și mai frumoase localități din întregul nostru județ și cred că acest lucru este posibil de realizat”, spune primarul Lucian Resmeriță.
În același timp, edilul invită și cetățenii să respecte munca angajaților de la gospodărie și să vină chiar în sprijinul acestora, acolo unde este posibil. În plus, primarul municipiului Lupeni atrage atenția și posesorilor de animale de companie că, potrivit legislației în vigoare, au obligația de a strânge rezidurile acestora în recipienți speciali și să nu le mai lase pe zonele verzi sau pe străzile orașului.
”Pentru a avea un oraș mai curat, rugăm deținătorii de animale să respecte următoarele obligații, care le revin:
– să dețină asupra lor materialele necesare pentru curățarea dejectiilor fiziologice (mătură, făraș, pungi etc.);
– să nu permită accesul animalelor de companie pe spațiile verzi din parcuri, grădini publice și cele aferente ansamblurilor de locuințe ori în spațiile de joacă amenajate pentru copii;
– să țina animalele în lesă, iar celor din categoria câinilor agresivi să le puna obligatoriu botnițe.
În cazul în care aceste reguli nu sunt respectate, faptele sunt considerate CONTRAVENȚII si vor fi sancționate cu AMENZI conform HCL119/2016 între 100 și 2.500 lei”, atrage atenția primarul Lucian Resmeriță.