Program educațional de încurajare a colectării selective, în școlile din Lupeni
Societatea de salubritate Pregoterm SA Vulcan care asigură gestionarea managementului deșeurilor în toate localitățile din zona de vest a Văii Jiului (Aninoasa, Vulcan, Lupeni și Uricani) a organizat, în aceste zile, o nouă ediție a evenimentului intitulat ”Ne învață școala să colectăm selectiv”.
Anul acesta, proiectul destinat promovării în rândul elevilor din clasele a III-a, a unui mod corect de colectare și depozitare a deșeurilor, i-a cuprins și pe elevii de la școlile gimnaziale din municipiul Lupeni. Astfel, cadre didactice de la unitățile de învățământ din Lupeni, împreună cu managerul SC Pregoterm SA – ing. Marius Danci, jurnalistul Ramona Roșulescu și primarul municipiului Lupeni – prof. Lucian Resmeriță, le-au vorbit elevilor despre importanța colecătării selective a deșeurilor și despre modul în care aceasta se realizează deja la nivelul Văii Jiului.
”Derulăm acest proiect de mai mulți ani și, din experiența pe care am acumulat-o, am constatat că efectele pe care le generează, în mod special în rândul elevilor de gimnaziu sunt unele de un impact deosebit. Astăzi, am deschis acest tip de program educațional și pentru copiii din municipiul Lupeni și le mulțumesc pentru implicarea lor, pentru cunoștințele pe care au demonstrat că le au, așa cum le mulțumesc partenerilor noștri care au subscris acestui mod de a promova educația în domeniul colectării selective a deșeurilor”, spune Marius Danci, directorul Pregoterm SA Vulcan.
La rândul său, primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, apreciază că dincolo de ineditul acestui program, experiența pe care o acumulează elevii participanți este definitorie pentru fomarea unei generații care pune preț pe mediul înconjurător, pe regulile de conviețuire într-o comunitate urbană. ”Acest program este o noutate atât din punct de vedere al conținutului informațional, cât și al formatului revoluționar pe care îl propune: educația experiențială. Prin intermediul activităților dezvoltate, elevii înțeleg beneficiile procesului de colectare separată a deșeurilor de ambalaje, dar și importanța procesului de reciclare asupra mediului înconjurător. Îi felicit pe cei care au ales să fie parte a acestui program, așa cum îi felicit pe inițiatori, cărora ne-am alăturat și noi, administrația locală de la Lupeni, fără rezerve”, spune primarul Lucian Resmeriță.
În plus, primarul Lupeniului speră că efectele acestui program educațional se vor extinde și asupra cetățenilor care încă n-au înțeles că au responsabilitate față de copiii în ceea ce privește păstrarea unui oraș curat și depozitarea deșeurilor numai în locurile special amenajate în acest scop.
[slideshow_deploy id=’36591′]