Folclorul – vedeta festivalului ”Flori de Munte” de la Vulcan
A opta ediție a Festivalului național de folclor ”Flori de Munte”, organziat la inițiativa și sub directa coordonare a prof. Aurora Istratie, de Colegiul Tehnic ”Mihai Viteazu” din Vulcan, Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara și Primăria municipiului Vulcan, a adunat peste 300 de copii și tineri, care au adus pe scena Cinematografului din Vulcan, pe parcursul unei zile întregi (25 mai 2018) momente de folclor desăvârșit, într-un spectacol apreciat și aplaudat de toți cei prezenți la acest frumos eveniment.
Nu mai puțin de 41 de concurenți, soliști sau ansambluri folclorice din toată țara, reprezentând aproape toate zonele etngrafice ale României, s-au întrecut în cadrul celor 5 categorii de vârstă ale concursului desfășurat sub egida Festivalului ”Flori de Munte”. Pe lângă tineri iubitori de folclor din Vulcan, Petroșani, Lupeni, Uricani, Petrila, Aninoasa, Brad, Caransebeș, Tg. Jiu, Tg. Mureș, Bau, Hațeg, Răchita Dumbrava (Timiș), Rovinari, Mihai Vodă (Cluj), Șerpoaia (Gorj), Roșia Jiu, Deva, Mătăsari sau Arad, pe scenă au urcat, într-un nou recital de excepție, membrii Ansamblului folcloric ”Flori de Munte” format din cadre didacice de la unitățile de învățământ din municipiul Vulcan, cărora li s-a alăturat și primarul localității, Gheorghe Ile, îmbrăcat într-un frumos costum momârlănesc.
”A fost încă o zi de sărbătoare a folclorului nostru românesc, în aceatsă zi, la Vulcan, o sărbătoare minunat orchestrată de membrii Asociației Flori de Munte, unde doamna director – învățător Aurora Istratie, reușește prin inima ei mare și plină de iubire pentru copii, să facă în așa fel încât cei mai talentați dintre ei să poată urca pe scena festivalului concurs FLORI DE MUNTE în fiecare an. Ecoul acestui festival la nivelul mai multor zone folclorice ale țării este puternic. Dovadă prezența concurenților din mai multe județe și anul acesta. Sunt foarte mulți copii care iubesc folclorul. Ceea ce în mod firesc ne bucură și ne dă încă o speranță că prin ei, prin pasiunea lor și dragostea lor pentru acest tezaur al neamului românesc, românii merg mai departe prin istorie. Îi felicit pe organizatori și le doresc ca după ce-și încarcă bateriile să se gândească deja la felul în care vor arăta următoarele evenimente de gen, oferite cetățenilor Vulcanului”, a declarat primarl Gheorghe Ile.
În mod clar, dincolo de premii și premianți (despre care puteți afla detalii pe pagina de facebook dedicată acestui eveniment artistic) câștigătorii acestui festival au fost toți ce care, cu pasiune, migală și talent, duc mai departe frumoasele cântece și jocuri populare românești, zestre prețioasă a acestui popor. Acestora, în primul rând, dar și dascălilor care-i încurajează și părinților care-i susțin, precum și celor care promovează astfel de evenimente, li se cuvine, după acest nou spectacol remarcabil, toate felicitările de rigoare.
[slideshow_deploy id=’24093′]