S-a tras cortina peste o nouă ediție a Festivalului de teatru pentru copii și adolescenți ”Actorul din mine” de la Petroșani
Timp de trei zile, în perioada 6-8 iunie 2018, s-a desfășurat la Petroșani, cea de-a VIII-a ediție a Festivalului național de teatru ”Actorul din mine”. Organizat de Clubul Copiilor și Elevilor din Petroșani, prin Cercul de Teatru și Metaloplastie coordonat de prof. Mihaela Cioc și Teatrul Dramatic ”Ion D. Sîrbu” condus de Cosmin Rădescu , Festivalul ”Actorul din mine” a adus pe scena teatrului din Petroșani, într-o frumoasă întrecere artistică, trupe de teatru formate din tineri aspiranți la statutul de actor din Petroșani, Arad, Constanța și Tg. Jiu.
Pasionați și talentați, micii actori care au evoluat pe scena acestui festival au adus în atenția publicului, care a avut acces gratuit la spectacolele acestui festival, piese remarcabile ale dramaturgiei precum: ”Electra” după Sofocle, ”Paparazzi sau cronica unui răsărit de soare avortat” de Matei Vișniec, ”Pisica verde” de Elise Wilk, ”O scrisoare… pierdută” după I.L. Caragiale, ”Biblioteca” după Călin Ciobotari ori ”Acamații și Declamații” după I.L. Caragiale, în interpretarea unor tineri pasionați ai scenei, membrii ai trupelor: ”Trupa 9+” din Petroșani (coordonator: Sergiu Fîrte), ”The Dreemers” Petroșani (coordonator: Bianca Holobuț), Trupa ”Coriolan Senior” (coordonator: Amelia Toaxen), Trupa Liceului Teoretic ”Adam Muller Gunnerbrun” Arad (coordonatori: prof. Georgiana Maria și prof. Anca Pozdăre) ori Trupa ”Thalia” și ”Thalia Junior” din Constanța (coordonatori: prof. Silvia Leucă și prof. Simona Popescu).
Acestora li s-au adăugat recitalurile speciale de poezei și muzică puse în scenă de componenții Trupei ”Ups Piticii” din Petroșani (coordonator: Oana Liciu Gogu), Trupa ”Coriolan Minions” din Petroșani (coordonator: Alexandru Cazan) sau trupa Liceului ”Nicolae Rotaru” din Constanța, respectiv cea de la Palatul Copiilor din Tg. Jiu.
În mod categoric, dincolo de necesarele ierarhii impuse și de o astfel de competiție, aplauzele sunt cele care au răsplătit munca unor copii frumoși și talentați, care și-au propus un obiectiv atât de dificil precum punerea în scenă a unui repertoriu demn de orice alt spectacol de teatru cu pretenții. Motiv pentru care ne alăturăm celor care-i aplaudă, la final, în mod sincer pe micii actori, așa cum ne alăturăm și celor care apreciază efortul comun al dascălilor, actorilor și tuturor celor implicați în succesul acestui festival național care așează Petroșaniul la loc de cinste pe harta artei teatrale destinate tinerilor din România.
Concluzia unei ediții, a opta, cu bune și cu mai puțin bune, vine chiar din partea inițiatorului acestui proiect și a principalului său organizator, prof. Mihaela Cioc de la Clubul Copiilor și Elevilor din Petroșani: ”S-a încheiat o muncă titanică, atât a copiilor, a îndrumătorilor, a organizatorilor. Vă multumesc tuturor! Le mulțumim chiar și celor care ne-au criticat, convinși fiind că și în activitatea noastră, ca în oricare alta, așa a luat naștere progresul…”
[slideshow_deploy id=’36591′]