Lucrările cercetătorilor INSEMEX Petroșani, medaliate la Salonul Intervațional de Invenții ”Traian Vuia” de la Timișoara

O echipă de cercetători ai  Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă – INSEMEX Petroşani a participat, în perioada 13 – 15 iunie 2018, la cea de-a III-a ediţie a Salonului Internaţional de Invenţii şi Inovaţii „Traian Vuia”, manifestare care s-a desfăşurat la Casa Tineretului din Timişoara.

Directorul geneal al INCD INSEMEX Petroșani, dr.ing. George Artur Găman spune că această ediţie a fost cea mai amplă de până acum, numărul participanţilor fiind dublu faţă de prima ediţie, la fel ca şi aria domeniilor prezente. La acest salon au participat peste 300 de expozanţi din 10 ţări, respectiv Republica Moldova, Rusia, Belarus, Muntenegru, Serbia, Croaţia Ungaria, Turcia, China şi România.

Ca de fiecare dată, performanțele înregistrate de cercetătorii din Valea Jiului au fost apreciate la justa valoare. Astfel, în urma jurizării celor peste 300 de invenţii prezentate la salon, comisia de jurizare a decis acordarea a 3 medalii de aur, 2 medalii de argint şi două 2 medalii de bronz pentru invenţiile prezentate de INSEMEX Petroşani, precum şi o Diplomă de Excelenţă din partea Universității de Stat de Medicină şi Farmacie “Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova, respectiv o Diplomă de Excelenţă şi un Premiu Special din partea asociaţiei Corneligroup Romania.

Invenţiile prezentate de INCD INSEMEX Petroşani în cadrul celei de-a treia ediţii a Salonului Internaţional de Invenţii şi Inovaţii „Traian Vuia” Timişoara au fost apreciate şi mesaliate după cum urmează:
– Medalie de Aur, pentru invenția ”Sistem universal pentru determinarea energiei minime de aprindere a amestecurilor explozive aer-substanţe inflamabile”.
– Medalie de Aur, pentru invenția “Dispozitiv de izolare ultra-rapidă a galeriilor miniere”.
– Medalie de Aur, pentru invenția “Metodă de eliminare a caracterului critic asociat construcţiilor de aeraj la nivelul unei reţele complexe”.
– Medalie de Argint şi Diplomă de Excelenţă din partea Corneligroup România, pentru invenția “Stand de încercare la aprindere a componentelor mici din echipamentele destinate utilizării în atmosfere explozive”.
– Medalie de Argint şi Diplomă de Excelenţă din partea Universității de Stat de Medicină şi Farmacie “Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova, pentru invenția “Metodă de determinare a timpului critic specific unei atmosfere potenţial explozive”.
– Medalie de Bronz şi Premiu Special din partea Corneligroup România, pentru invenția “Avertizor prezenţă în proximitate a terminalelor mobile aflate în emisie utilizabil în atmosfere explozive”.
– Medalie de Bronz, pentru invenția “Metodă de caracterizare tridimensională a atmosferelor explozive”.

[slideshow_deploy id=’17636′]