Un mort și 13 intoxicați din cauza consumului de ciuperci
„În perioada de creştere, ciupercile comestibile şi cele otrăvitoare pot semăna foarte mult între ele. De aceea, recomandăm populaţiei să evite consumul de ciuperci culese din pădure şi să le prefere pe cele de crescătorie, pe care le găsesc în comerţ”, a declarat dr. Cecilia Birău din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara. Din cele 14 cazuri de intoxicaţii cu ciuperci înregistrate în ultima lună, cel mai grav a fost al unei familii din localitatea Geoagiu, unde patru persoane au ajuns, la începutul lunii iulie, în stare gravă, la spital. Din această familie, un bărbat de 51 de ani a decedat într-un spital din Timişoara, iar soţia sa este internată la spitalul din Deva. Doi dintre copiii familiei, unul de 16 ani şi altul de 22 de ani, au fost externaţi din spitalul Deva, după ce starea lor de sănătate s-a ameliorat.