Chiar dacă, în general, se declară optimist în ceea ce privește perspectivele de dezvoltare a comunității locale din orașul Uricani și, mai apoi, din întreaga Vale a Jiului, primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu apreciază că, fără un sprijin concret și consistent din partea Guvernului României, lucrurile nu vor evolua prea repede.
Din fericire, interesul Guvernului României pentru această zonă pare a fi, nu doar la nivel declarativ, unul important, fapt demonstrat și în aceste zile, de susținerea proiectului special pentru dezvoltarea Văii Jiului, la Comisia Europeană de la Bruxelles, de către ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb. Primarul Uricaniului apreciază că și pentru această localitate, acest program aduce câteva elemente esențiale în dezvoltarea zonei, în mod special în ceea ce privește valorificarea uriașului potențial turistic de care beneficiază Uricaniul. ”Eu salut inițiativa doamnei ministru Rovana Plumb privind prezentarea la Bruxelles a Planului de investiții special dedicat pentru dezvoltarea Văii Jiului și cred că el poate contribui în mod decisiv la creionarea unui viitor bun pentru toată Valea Jiului. După cum știți, noi la Uricani, am propus, pe lângă solicitarea finanțării investițiilor la finalizarea drumului spre Herculane – investiție pe care o considerăm vitală pentru noi și pentru toată regiunea – alte poiecte care vizează dezvoltarea turismului”, spune pimarul Dănuț Buhăescu.
Acesta informează că unul dintre aceste proiecte este cel prin care se dorește amenajarea, cu bani europeni, a unei microstațiuni turistice de agrement la Câmpu lui Neag, în zona lacului artificial de la fosta carieră de cărbune. ”Am propus ca, în planul pilot pentru susținerea Văii Jiului cu fonduri direct de la Bruxelles, una din ideile orașului Uricani să fie construirea acestui complex turistic de la Câmpu lui Neag, unde pe lângă lac, noi, ca Primărie avem circa 36 de hectare unde vrem să facem terenuri de sport, un aquaparc, un muzeu al satului și unul al mineritului ș.a.m.d.”, spune primarul Buhăescu.
Acesta apreciază însă că, pentru o dezvoltare eficientă a zonei, Guvernul trebuie să acorde mai mult sprijin investitorilor care deschid aici afaceri generatoare de locuri de muncă. ”Trebuie găsite soluții legale și reale de sprijin pentru mediul de afaceri care trebuie să se dezvolte aici și, pentru asta soluțiile pot veni doar de la Guvern. Am însă credința că și aceste aspecte sunt în atenția guvernului și, mai devreme sau mai târziu, se vor concretiza”, a mai spus Buhăescu.