Apă de Valea Jiului în sticle unicat, pictate manual de copii-artiști de la Clubul copiilor
Pentru cei câțiva zeci de copii aflați, în această perioadă, în tabăra de creație artistică din Parâng organizată de Clubul Copiilor și Elevilor, astăzi a fost o zi specială. Specială pentru că au avut ocazia, grație unui parteneriat încheiat între Apa Serv Valea Jiului și Clubul Copiilor și Elevilor din Petrila, să viziteze stația de tratare a apei de la Jieț, una dintre cele mai moderne de acest fel din România. Aici, copiii au aflat care este drumul apei de la izvoarele din munții Parâng și până când ajunge la robinetul din bucătăria fiecărei familii din Valea Jiului. Ghid le-a fost șeful Departamentului Producție al Apa Serv, Cristian Ionică. Acesta le-a prezentat oaspeților și modul de lucru din stația de tratare a apei, locul în care apa este pregătită, din punct de vedere chimic și sanitar, pentru a deveni apă potabilă, bună pentru consumul public. ”De fiecare dată când primim vizita unor copii la stațiile noastre de tratare sau la stația de epurare, avem bucuria să întâlnim niște oameni extrem de interesați de procesele tehnologice pe care le realizăm noi. Așa a fost și de această dată, am primit foarte multe întrebări și am fost de-a dreptul încântați de interesul copiilor față de activitatea noastră”, spune Cristian Ionică, șeful Departamentului Producție al Apa Serv.
Tot o zi specială a fost și pentru echipa de la Apa Serv, având în vedere că, pentru câteva ore, stația de tratare a apei de la Jieț s-a transformat ad-hoc în atelier de pictură, deoarece micii artiști au dorit să-și lase amprenta trecerii lor prin această instituție, așa cum știu ei cel mai bine să o facă, anume prin pictură. Așa au luat naștere câteva zeci de sticle pictate cu migală și talent de artiștii coodonați de maestrul Radu Chința, fiecare ilustrând într-o variantă absolut originală, câte o poveste a apei. ”Noi organizăm deja de 8 ani această tabără de creație artistică pentru copii, dar este prima dată când, grație parteneriatului cu Apa Serv, avem parte și de o experiență inedită, de genul celei pe care am trăit-o astăzi, cu toții la Jieț. Cred că acesta poate fi începutul unei altfel de frumoase povești despre apă și mai cred că acțiunea noastră poate deveni un program de marketing inedit pentru Apa Serv. De ce spun asta? Am auzit și eu că, potrivit analizelor de laborator, apa potabilă furnizată de Apa Sev Valea Jiului are calitățile specifice apei plate. În mod evident, cu o apă plată de cea mai bună calitate, ambalată în sticlele unicat pe care le-au realizat copiii noștri și pe care putem să le facem pe tot parcursul anuui, în atelierul de la școală sau de la club, acest produs poate avea un succes comercial pe măsură”, apreciază prof. Radu Chința, directorul Clubului Copiilor și Elevilor din Valea Jiului.
Încântat de vizita micilor artiști, dar mai ales de rezultatul muncii lor în ”atelierele Apa Serv” de la Jieț, s-a declarat și directorul general al Apa Serv, Costel Avram. ”Am fost încântați, cu toții, pe de o parte de interesul copiilor față de activitatea noastră de la stația de tratare și față de ”povestea” apei, în general, iar pe de altă parte de modul în care copiii au înțeles să reprezinte această poveste, în desenele lor realizate pe suport de sticlă, chiar în sediul stației de la Jieț. Le mulțumesc, în primul rând, copiilor pentru lucrările pe care le-au realizat și care, se vor regăsi, într-o expoziție permanentă, pe holul de intrare de la sediul principal al Apa Serv. Le mulțumesc profesorilor Radu Chința, Cosmin Kiss și Ioan Dan Bălan pentru că au acceptat acest parteneriat cu noi și, nu în ultimul rând, le mulțumesc celor de la firma AVK pentru că ne-au sprijinit să le putem acorda câteva cadouri artiștilor pe care i-am găzduit astăzi. Cred că asfel de evenimente trebuiesc mai des organizate, dacă nu chiar permanentizate și incluse într-un calendar de activități bine definite, pentru că obiectivul pe care îl urmărim din interacțiunea noastră cu copiii, se dovedește întotdeauna unul eficient și benefic”, a declarat Costel Avram.
La final, toți oaspeții de astăzi ai stației de tratare a apei de la Jieț au primit dilplome speciale pentru participarea la acest eveniment, dar și câte un rucsac din partea firmei daneze AVK (partener al Apa Serv). Lucrările artistice ale pictorilor-elevi vor constitui de pe acum ”materia primă” pentru o expoziție permanentă de artă care va fi amplasată la sediul central al Apa Serv Valea JIului de la Petroșani, pentru ca toată lumea să le poată vedea și admira. Iar succesul acestei activități, i-a convins pe toți participanții că astfel de evenimente merită reeditate cât mai mult posibil.
[slideshow_deploy id=’13835′]