Invitație la o nouă ediție a Trofeului ”Pro-Parâng”
Asociația schi turism montan Pro-Parâng Petroșani vă invită la cea de-a patra ediție a ,,Trofeului Pro-Parâng”, etapa a V-a în cadrul Campionatului Național de Turism Sportiv ,,Ștafeta Munților”.
Competiția se adresează cluburilor și asociațiilor de sport, turism, ecologie din țară afiliate sau nu la campionat, precum și tuturor iubitorilor de sport și drumeție care pot forma o echipă și doresc să participe.
Perioada de desfășurare :
Vineri 24 august orele14.00 – duminică 26 august orele 12.00.
Locul de desfășurare:
Masivul Parâng cu tabăra organizată în zona pod peste râul Lotru – DN67C (Transalpina). Coordonate GPS:45,401806 N, 23,627856 E. Zonă cu probleme de semnal la telefonia mobilă.
Căi de acces auto:
din direcția Petroșani – sens giratoriu spre strada Maleia – DN 7A Voinesa – intersecție spre Novaci DN 67C – 4km până la tabără.
din direcția Sebeș – DN67C – Obârșia Lotrului – Novaci;
din direcția Tg.Jiu, Râmnicu Vâlcea – spre Rânca DN 67C (Transalpina) – Podul peste Lotru.
din direcția Râmnicu-Vâlcea – Voineasa – Obârșia Lotrului DN7A – DN67C Novaci.
Camparea/cazarea:
Tabăra de corturi va fi organizată pe un domeniu privat pe malul Lotrului în imediata apropiere a podului peste Lotru de pe DN67C, iar autoturismele vor fi parcate pe un singur sens, pe drumul forestier care face acesul în traseul turistic. Cu amabilitatea propietarului Obștea Rădeiu din Novaci nu se percepe taxă de campare, va exista o singură vatră de foc iar la finalul evenimentului se va igieniza zona, deșeurile fiind evacuate printr-un efort comun organizatori- participanți.
Totuși cei care care doresc cazare, la 6 km distanță se află stațiunea Obârșia Lotrului unde există pensiuni și căsuțe.
Categorii de concurs:
Conform Regulamentului Competițional ,, Ștafeta Munților ” – 2018
1. Family – participă echipe formate din 3 persoane, minim un adult și obligatoriu minim un copil cu vârsta de maxim 13 ani împliniți;
2. Juniori – participă echipe formate din 3 persoane, indiferent de sex, cu vârsta cuprinsă între 14 – 20 ani (împliniți);
3. Feminin – participă echipe formate din 3 persoane de sex feminin, indiferent de vârstă;
4. Elite – participă echipe formate din 3 persoane, indiferent de sex;
5. Seniori – participă echipe formate din trei persoane cu vârsta peste 35 ani indiferent de sex;
6. Veterani – participă echipe formate din 3 persoane cu vârsta peste 50 ani, indiferent de sex;
7. Open – participă echipe formate din 3 persoane, indiferent de vârstă și sex. Timpii pentru această categorie sunt calculați ca timpi turistici, această categorie fiind pentru începători.
Probele concursului:
Raid montan – traseu montan de dificultate medie, cu o durată de maxim 7- 8 ore și diferență de nivel de 1000 m. Pentru categoria Family traseul de concurs este de dificultate medie cu o durată de maxim 4 ore și diferență de nivel de 800m. Posturile fără albitru vor avea perforator, dar și un cod format din 3 litere care trebuie notat în cazul în care sunt probleme cu perforarea pe foaia de concurs. Se acceptă și foto cu 2 membrii din echipă.
Orientare turistică – se va desfășura pe viză cu hartă, și participă un reprezentant al fiecărei echipe. Lungimea traseului de orientare nu depșește 1,2 km cu o diferență de nivel de 20 m. Proba de orientare se va desfășura după încheierea probei de raid montan.
Cunoștințe teoretice – proba este organizată în sistem test grilă cu un singur răspuns corect, timpul alocat este de 7 minute și departajarea concurenților se va face în funcție de timpul realizat. Chestionarul va cuprinde un număr de 15 întrebări și fiecare membru al echipei va răspunde la câte cinci întrebări . Categoriile Family și Open vor răspunde doar la întrebări pe bază de imagini. Toate categoriile de concurs vor susține proba înainte de startul în proba de raid montan.
Proba culturală – se va susține în seara zilei de sâmbătă, la focul de tabără. Pentru a puncta, pe scenă trebuie să urce minim 3 persoane care să prezinte un program cu tematică montană ce va cuprinde obligatoriu 3 componente: cântec, poezie și umor.
Programul evenimentului:
Vineri 24 august 2018:
14.00 – 22.00 primirea participanților;
22.00 – finalizarea înscrierilor, ședința tehnică;
23.30 – afișarea ordinii de intrare în concurs, stingerea în tabără;
Sâmbătă 25 august 2018:
07.30 – 18.00 desfășurarea concursului;
21.30 – focul de tabără și proba culturală;
Duminică 26 august 2018
10.00 – rezultate finale, contestații;
11.00 – festivitatea de premiere;
12.00 – încheierea oficială a concursului, igienizarea taberei, plecarea participanților;
Fiecare club/grup va primi la sosirea în tabără un sac de gunoi, și se vor prezenta regulile ce trebuie respectate în tabără.
Echipament obligatoriu:
Individual : încălțăminte de munte cu talpă profilată sau adidași de trail running, lanternă, fluier și îmbrăcăminte de ploaie;
Colectiv: rucsac de tură, trusă de prim ajutor, busolă, sursă de foc, bidon cu apă;
Echipamentul se va controla la punctul de start.
Dacă aveți un obiect vechi legat de munte ( echipament, articole sportive, camping, foto, documente, aparat foto etc.) și nu mai aveți nevoie de el puteți să îl donați asociației noastre care este custodele Muzeului Muntelui din Petroșani. La festivitatea de premiere va exista un moment în care vom mulțumii pentru gestul dumneavoastră.
PARTICIPAREA LA CONCURS SE FACE PE PROPRIE RĂSPUNDERE!
Pentru informații suplimentare:
Radvanski Cazimir – 0744473933;
Țopescu Cristian – 0741045470;
[slideshow_deploy id=’24093′]