Micii realizatori de machete din Petrila, premianți la Salonul Național de Modelism Militar
Elevii pasionați de modelism, de la Cercul de machete al Clubului Copiilor și elevilor din orașul Petrila, cerc condus de prof. Apostoiu-Buru Alin au fost prezenți, de curând, la ediția a IX-a a Salonului Național de Modelism Militar de la București.
Evenimentul găzduit de Muzeul Militar Național Regele Ferdinand I din Capitală şi-a propus să reunească o parte dintre cei mai valoroşi şi împătimiţi machetişti din țara noastră într-o expoziţie care să pună în valoare atât crâmpee de istorie şi ştiinţă reduse la diferite scări, cât şi pasiunea modeliştilor pentru istorie, artă şi construcţia de machete. Salonul Național de Modelism Militar a devenit deja un eveniment de tradiţie, unde o parte dintre cei mai valoroşi şi împătimiţi machetişti din Alba Iulia, Cluj, Piteşti, Ploieşti, Hunedoara, Deva, Bucureşti, Sighişoara, Mangalia, Galaţi, Constanţa, dar și din străinătate (reprezentanți din țări precum Turcia, Ungaria, Serbia, Croaţia, Bulgaria, Grecia şi Italia) au expus peste 300 de machete, la secțiunea dedicată micilor machetiști și au creat un centru de interes pentru lumea machetelor. Acestea au îmbrăcat foma unor piese deosebit de migăloase şi expresive, stârnind admiraţia şi interesul publicului vizitator prin prezentarea unor machete de avioane, blindate, vehicule, nave, figurine, transporturi feroviare, minidiorame de război sau medievale, machete de nave spaţiale, machete ale unor nave din filme SF, etc.
Potrivit directorului Clubului Copiilor din Petrila, prof. Radu Chința, faptul că un grup de copii din Petrila și Lupeni au expus machetele în cadrul acestui eveniment național de excepție, reprezintă în sine, o performanță. ”Dar faptul că au fost și premiați, reprezintă cu adevărat marea performanță a cercului de machete coordonat de prof. Apostoiu-Buru Alin”, a mai remarcat prof. Radu Chința.
[slideshow_deploy id=’36591′]