Trupa ”Ana Colda” la Festivalul de Teatru – Bacău
Festivalul Internațional de Teatru, Muzică și Dans „Neghiniță” de la Bacău este în plină desfășurare, la sfârșitul acestei săptămâni, vineri și sâmbătă, fiind programată ”Secțiunea Teatru”, la care Petrila va fi reprezentată prin Trupa ”Ana Colda” a Asociației Culturale ”Les Amis de la France”, condusă de Bogdan și Anca-Simona Manoliu.
Festivalul se adresează copiilor și tinerilor, cu vârste între 5 și 18 ani, din școli vocaționale de stat, precum și celor din școli particulare, cluburi de profil sau asociații culturale din țară și din străinătate.
Cu ocazia acestui eveniment, sunt prezenți la Bacău mai mult de 1200 de concurenți din 24 orașe ale țării: Comănești, Moinești, Onești, Tg. Ocna, Bacău, Bârlad, Botoșani, Brăila, Brașov, București, Buzău, Cluj, Constanța, Galați, Iași, Petrila, Piatra Neamț, Roman, Sibiu, Suceava, Tg Neamț, Tulcea, Vaslui și Vrancea, dar și concurenți din Republica Moldova.
Trupa ”Ana Colda” va prezenta mai multe momente pe scena festivalului de la Bacău. Astfel, în prima zi de concurs, la individual, Manoliu Adnana Maria (5 – 7 ani) va intra în concurs cu ”Muma lui Ștefan cel Mare” de Dimitrie Bolintineanu. Ciocan Flavia Maria (10 – 14 ani) va prezenta ”Omul și cercul” de Matei Vișniec. La aceeași categorie vor intra în concurs: Gârz Antonio Rafael (”Crucea” de I.D. Sîrbu), Mândruț Alexandra Andreea (”Prima mâncare” de I.D. Sîrbu), Moldovan Denis (”Clopotul” de I.D. Sîrbu) și Szabo Sarah Maria (”Omul și muntele” de I.D. Sîrbu).
În cea de-a doua zi de concurs, rezervată trupelor de teatru, trupa ”Ana Colda” din Petrila va intra în concurs cu piesa ”Voci de dincolo de întuneric”, o adaptare după Ariel Dorfman.
Juriul secțiunii de teatru este format din artiști de renume ai scenei românești: Adriana Trandafir – actriță a Teatrului ”Constantin Tănase” București, Florina Găzdaru – actriță a Teatrului ”George Bacovia” Bacău și Ionel Tanasă – actor, regizor, președinte Fundația Teatrală ”Neghiniță” Bacău.
Prin organizarea acestui festival se dorește promovarea experienței artistice, motivarea pentru performanță, stimularea spiritului competitiv, dezvoltarea comunicării și a relaționării prin limbajul universal al artei.
[slideshow_deploy id=’24093′]