Consiliul județean Hunedoara, preocupat de dezvoltarea turismului în Valea Jiului
Preocupările Consiliului județean Hunedoara pentru dezvoltarea și promovarea turismului în toate zonele județului s-au materializat și anul acesta într-o serie de acțiuni concrete desfășurate în acest scop.
În ceea ce privește stațiunile montane de pe Valea Jiului, președintele Consiliului județean Hunedoara, Mircea Flaviu Bobora apreciază că în anul pe care ne pregătim să-l încheiem au fost făcuți pași semnificativi atât în ceea ce privește infrastructura de turism, dar și în ceea ce privește promovarea stațiunilor Straja, Parâng sau Pasul Vîlcan. ”Dezvoltarea turismului în Valea Jiului este absolut necesară, odată cu restrângerea activităților din minerit. Eu cred că fără un turism puternic, așezat, bine definit, aici lucrurile ar putea fi destul de greu de pornit într-o nouă direcție economică. Din fericire, în Valea Jiului există un areal geografic și o istorie care dau consistență acestei zone ca destinație turistică, iar nouă tuturor ne revine misiunea de a susține și de a promova dezvoltarea turismului de aici”, spune Mircea Bobora.
Acesta arată că, în ultima perioadă de timp, Consiliul județean Hunedoara a finanțat și realizat o serie de investiți publice care au drept scop tocmai susținerea turismului în Valea Jiului. În acest sens, președintele Consiliului județean Hunedoara amintește de realizarea, reabilitarea și modernizarea drumurilor județene din Straja și Pasul Vîlcan (care asigură acum un acces facil în cele două stațiuni montane), drumul județean 666A Merișor – Dealu Babii sau demararea lucrărilor la drumul județean Cabana Rusu – Masivul Parâng, care va facilita accesul în stațiunea turistică din Parâng-Petroșani.
La aceste investiții, se adaugă realizarea canalului colector și a rețelei de canalizare din stațiunea Straja, investiție realizată de Consilul județean Hunedoara în parteneriat cu Primăria Lupeni și Apa Serv Valea Jiului, care asigură accesul la un important serviciu de utilitate publică: canalizarea. ”La Straja, care putem spune că este deja o regină a turismului dn Valea Jiului și o stațiune deosebit de căutată de iubitorii muntelui din toată țara, am reușit să facem rețeaua de canalizare, încă de pe vremea când director la Apa Serv era actualul adminstrator al județului Hunedoara, Costel Avram și cred că am făcut o investiție foarte bună. Anul acesta am reușit asfaltarea drumului de acces în stațiune, pe o distanță de 3 kilometri iar pentru anul viitor ne-am propus să bugetăm diferența și să asfaltăm integral acest important drum județean. Iată deci că, în acest moment, putem vorbi în Straja despre o stațiune cu acces la apă, canalizare, drum asfaltat, energie electrică, internet și telefonie, instalații de transport pe cablu, pârtii etc. Adică aproape tot din ceea ce înseamnă infrastuctură publică neceară pentru dezvoltarea turismului”, spune Mircea Bobora.
Acesta crede că exemplul pozitiv de la Straja se poate multiplica peste tot în Valea Jiului, mai ales că, așa cum s-a constatat și la recentul Târg de Turism al României – unde oferta de turism din Valea Jiului a fost promovată, alături de ofertele turistice din tot județul Hunedoara, la standul județului Hunedoara – există un interes din ce în ce mai mare al turiștilor români față de această zonă montană de excepție.
”Cert este – mai spune Mircea Bobora – că în ceea ce privește Consiliul județean Hunedoara, această instituție va face tot ceea ce este necesar și posibil pentru a contribui la dezvoltarea și promovarea turismului în Valea Jiului și în tot județul Huneodara, un județ cu un potențial turistic vast și divers pe care trebuie să-l valorificăm corespunzător.”
[slideshow_deploy id=’13835′]