Cardul contactless și frauda. Trucuri simple și eficiente pentru protecție
Ne grăbim… și suntem comozi. Iată două dintre lucrurile care ne fac sa uităm că trebuie să fim atenți.
Un raport Mastercard ne arată că în luna ianuarie a anului trecut, la nivel global se numărau 370 de milioane de carduri contactless acceptate în peste 8 milioane de locații în 111 țări. Acest lucru înseamnă plata mai rapidă și mai comodă, fără a mai fi nevoit să introduci PIN-ul, atâta timp cât suma nu depășește un anumit prag.
Acest sistem a adus cu sine și anumite riscuri pentru posesorii de carduri contactless. Și anume, teama de a nu pica în mâinile celor care vor să fraudeze cardurile.
De asemenea, lor li se mai adaugă și sistemul de plată automată cu telefonul mobil. Cum nu mai este nevoie de un PIN, atâta timp cât suma se află sub un prag, există practic o fereastră prin care un răuvoitor poate încerca să fraudeze un card, sustrăgând fonduri din cont fără să îți dai seama.
Pentru ca acest lucru să fie posibil, dispozitivul improvizat care poate citi cardul și poate face plăți repetate în limita pragului trebuie să fie foarte aproape de cardul tău sau de buzunarul tău. Un scenariu care nu pare improbabil, dacă stai să te gândești la autobuzul sau metroul aglomerat cu care te deplasezi prin oraș.
Există însă soluții pentru a te asigura că nimeni nu îți va putea frauda cardul contactless în acest fel.
În primul rând, un portofel cu protecție RFID pentru carduri poate fi o investiție utilă. Acesta împiedică citirea cardurilor, atâta timp cât acestea se află în portofel.
O altă cale, mult mai simplă și mai ieftină, potrivit BT, este învelirea portofelului sau a cardurilor într-o folie de staniol. Recunoaștem că acest ultim sfat este mai puțin practic, dar mai ușor de aplicat.
Sursa: yoda.ro
[slideshow_deploy id=’27126′]