Ca urmare a sesizărilor primite în cadrul programelor de audiențe, conducerea Consiliului județean Hunedoara a organizat luni, 21 ianuarie 2019, la sediul din Deva al instituției o întâlnire cu reprezentanți ai unor distribuitori de energie electrică sau gaze și instituțiile de la nivelul județului cu astfel de atribuții, la care au fost invitați să participe primari ai UAT-urilor din județ și parlamentarii de Hunedoara. Întâlnirea a fost inițiată și mediată de președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea-Flaviu Bobora.
Acesta a declarat că avizele și autorizațiile acordate de CFR, CNAIR, distribuitorii de energie electrică sau gaze și instituțiile de la nivelul județului cu astfel de atribuții au făcut obiectul acestei întâlniri solicitată de primari și unii dintre parlamentarii de Hunedoara, în urma sesizărilor primite la audiențe.
Au răspuns invitației reprezentanții CFR SA – Regionala CF Timișoara, CNAIR – Secția Drumuri Naționale Deva, E-on gaz, Enel, Transelectrica, ai instituțiilor deconcentrate din județul Hunedoara care au atribuții pe linie de avizare a unor proiecte de investiții, dar și atribuții de control.
Întâlnirea a avut ca punct de plecare nemulțumirile primarilor legate de întârzierile mari în acordarea avizelor și autorizațiilor pentru proiecte finanțate atât din fonduri europene și guvernamentale, cât și din bugetele primăriilor, lipsa ajutorului concret din partea instituțiilor avizatoare, dar și lipsa investițiilor în infrastructura de distribuție a energiei electrice, lucru care s-a văzut în această iarnă, când sute de consumatori au rămas zile în șir deconectați de la rețea.
O altă problemă ridicată de primari a fost aceea a transporturilor de material lemnos care afectează infrastructura rutieră din cauza încărcăturii prea mari. Primarii au mai adus în discuție și neînțelegerile cu Direcția Silvică provocate de suprapunerea unor suprafețe de drum, care apar atât în domeniul public al primăriei, cât și în administrarea silvicultorilor. De aici decurg o serie de neajunsuri legate de întreținerea lor, dar și neînțelegeri în privința cedării către Direcția Silvică, mai ales în zonele în care nu prezintă interes sau ele nu reprezintă o cale de acces către altă localitate.
Și în acest caz, propunerea Consiliuului Județean Hunedoara a fost aceea a organizării unor întâlniri punctuale, pe zone din județ, într-un cadru mai restrâns, astfel încât toate nemulțumirile să fie comunicate instituțiilor avizatoare și să se găsească soluții pentru remedierea lor mai rapidă.