Senatul Universității din Petroșani, forul superior de conducere al instituției de învățământ academic din Valea Jiului, a validat rezultatele alegerilor pentru desemnarea studenților reprezentativi în componența Senatului universitar.
Potrivit Regulamentului de funcționare al Senatului UPET, 11 din cei 41 de membrii ai acestui for sunt studenți din cadrul celor trei facultăți, aleși în mod democratic în urma unui scrutin care a avut loc la începutul acestui an.
Astfel, din componența Senatului Universității din Petroșani vor face parte, în acest an universitar următorii studenți:
- Alexandru Mihai Chiuda – de la Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică;
- Nicolae Cristian Grecia – de la Facultatea de Științe;
- Ilie Iucal – – de la Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică;
- Nicoleta Roxana Lungu – de la Facultatea de Științe;
- Lavinia Marcu – de la Facultatea de Științe;
- Antonia Gabriela Marcu – de la Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică;
- Veronica Mîță – de la Facultatea de Științe;
- Iurie Mihailov – de la Facultatea de Mine;
- Victor Miron – de la Facultatea de Mine;
- Maxim Rapcea – de la Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică;
- Nicolae Rusu – de la Facultatea de Mine.
Noii reprezentanți ai studenților în Senatul Universității din Petroșani și-au intrat în funcție începând cu data de 30 ianuarie 2019.
”Senatul este cel mai important for de deliberare și decizie al Universității din Petroșani, din care fac parte atât cadre didactice cât și studenți, cu toții aleși în cadrul unui proces democratic de alegeri la care participă întregul corp profesoral și toți studenții noștri. Îi salut pe noii componenți ai Senatului nostru din partea studenților, care au fost validați de curând, și le doresc o activitate cât mai bună în acest important for de conducere al Universității noastre”, a declarat prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, rectorul Universității din Petroșani.
Senatul Universității din Petroșani validează deciziile Consiliului de Administrație al UPET și își desfășoară activitatea lunar, atât în plen, cât și în cadrul unor comisii de specialitate, după cum urmează:
- Comisia de învățământ și asigurare a calității;
- Comisia pentru cercetare științifică;
- Comisia pentru management universitar;
- Comisia pentru probleme stundețești;
- Comisia pentru relații cu mediile academic și economic, național și internațional.