La Centrul Comunitar de Zi pentru copii și tineri EGAL din municipiul Lupeni, unul dintre așezămintele social-educaționale model, coordonate sub egida Societății Naționale de Cruce Roșie prin voluntarii subfilialei locale, în data de 8 mai au avut loc o serie de evenimente menite să aducă în atenție momentul aniversar al ”Zilei Internaționale a Crucii Roșii și Semilunii Roșii”.
Cu acest prilej, zeci de voluntari și de copii din comunitatea locală a municipiului Lupeni au avut ocazia să participe la o serie de lecții deschise de prim ajutor, dar și la mese rotunde și alte activități specifice. Printre cei care au răspuns și de această dată prezent invitației lansate de organizatori s-a numărat și primarul municipiului Lupeni. Lucian Resmeriță a îmbrăcat vesta roșie specifică voluntarilor Crucii Roșii și, alături de ceilalți membri ai Subfilialei municipale Lupeni a Crucii Roșii, a petrecut o bună parte din această zi alături de aceștia, dar și alături de copiii care se bucură aici de desfășurarea unor programe sociale și educaționale.
”Pentru mine este o bucurie ori de câte ori am ocazia de a fi împreună cu voluntarii de la Crucea Roșie Lupeni. Pe de o parte, am plăcerea de fiecare dată de a sta de vorbă cu oameni pasionați și dedicați activităților de voluntariat, care sunt un model pentru întreaga noastră comunitate. Pe de altă parte, mă bucur de fiecare dată să găsesc aici, la Centrul EGAL, copii fericiți, copii care-și găsesc în voluntarii Crucii Roșii, adevărați educatori și prieteni. Îi felicit pe toți cei care, sub generoasa emblemă a Crucii Roșii, activează cu succes în activitatea de voluntariat și Cruce Roșie aici, la Lupeni și, cu prilejul Zilei Internaționale a Crucii Roșii, le doresc, bineînțeles, La mulți ani !”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.
Societatea Națională de Cruce Roșie din România este o organizație umanitară membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, auxiliară a autorității publice și abilitată prin lege să asigure asistență umanitară în caz de dezastre și să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile, serviciile fiind acordate voluntar, imparțial și neutru. Organizația contribuie, prin programele desfășurate, la prevenirea și alinarea suferinței sub toate formele, protejează sănătatea și viața, promovează respectul față de demnitatea umană, fără nici o discriminare bazată pe naționalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenență socială sau politică.
Umanitate, Imparțialitate, Neutralitate, Independență, Voluntariat, Unitate și Universalitate sunt principiile fundamentale ale Crucii Roșii Române care stau la baza tuturor acțiunilor sale.