Informație importantă pentru elevii eminenți! Guvernul pune în discuție alocarea unei sume de până la 3000 de lei pentru cei cu note maxime

Două categorii de elevi din România ar putea primi bani mulți de la stat, potrivit unui proiect de hotărâre ce putea fi aprobat în ședința de marți a Guvernului, potrivit agendei Executivului. Elevii eminenți vor fi răsplătiți pentru eforturile depuse de-a lungul timpului la invățătură.

Dacă acest proiect va fi aprobat, fiecare absolvent al clasei a VIII-a care a obţinut media 10 la Evaluarea naţională va primi 1.000 de lei, iar cei care au luat media maximă la Bacalaureat – 3.000 de lei.

Pe agenda şedinţei de Guvern s-au aflat mai multe proiecte de hotărâre: eliberări/numiri de prefecţi şi/sau subprefecţi; stabilirea contingentului de lucrători nou-admişi pe piaţa forţei de muncă în anul 2019; declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe Autostrada Orăştie-Sibiu; suplimentarea pe acest an a sumei prevăzute ca despăgubire pentru exproprierea imobilelor aferente lucrărilor de reabilitare de pe DN 1H, km 75+446 – km 128+823, Zalău-Răstoci; alte proceduri de expropriere pentru proiectele ”Varianta de ocolire Bârlad” şi ”Drum expres Craiova-Piteşti şi legăturile la drumurile existente”, tronsonul 2, pe raza localităţii Robăneşti, judeţul Dolj.

Guvernul a mai discutat un proiect de hotărâre privind trecerea din domeniul public în domeniul privat al statului a unor părţi de imobile aflate în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, construcţii şi amenajări la terenuri, situate în judeţele Vrancea, Timiş, Ialomiţa, Constanţa, Ilfov, Caraş-Severin şi Bucureşti, în vederea scoaterii din funcţiune şi casării acestora.

Proiectul pentru modificarea anexei nr.4 la Hotărârea Guvernului nr.1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi proiectul de hotărâre privind aprobarea unor modificări în inventarul bunurilor din domeniul public al statului aflate în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, situate în judeţele Constanţa, Brăila, Galaţi, Buzău, Tulcea, Iaşi, Timiş, Giurgiu, Gorj, Dolj, Cluj şi Bucureşti au fost incluse, de asemenea, pe ordinea de zi.

Alte proiecte ce au fost discutate se referă la aprobarea normativelor de cheltuieli pentru organizarea şi desfăşurarea în România a Reuniunii Miniştrilor Apărării din Europa de Sud-Est în perioada 14-17 octombrie; suspendarea aplicării prevederilor art.3 alin.(3) din anexa nr. 1 la HG nr. 20/2012 privind aprobarea Programului multianual de marketing şi promovare turistică şi a Programului multianual de dezvoltare a destinaţiilor, formelor şi produselor turistice; ratificarea scrisorii de înţelegere privind avansul pentru pregătirea proiectului “Cartierul pentru justiţie” dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, semnată la Bruxelles la 30 mai 2019 şi la Bucureşti la 6 iunie 2019.

Guvernul ar mai putea aproba proiectul de ordonanţă pentru privind stabilirea unor măsuri pentru aplicarea Regulamentului (UE) 2016/589 al Parlamentului European şi al Consiliului din 13 aprilie 2016 privind o reţea europeană de servicii de ocupare a forţei de muncă (EURES), accesul lucrătorilor la servicii de mobilitate şi integrarea mai bună a pieţelor forţei de muncă şi de modificare a Regulamentelor (UE) nr. 492/2011 şi (UE) nr. 1296/2013.

Pe agenda Executivului s-a mai aflat, între altele, o notă cu privire la Lista priorităţilor legislative ale Guvernului pentru cea de-a doua sesiune ordinară parlamentară a anului 2019.

sursa: a1.ro