Președintele Consiliului județean Hunedoara, Mircea Bobora s-a declarat mulțumit de calitatea lucrărilor și a arătat că proiectul, inițiat de Primăria Municipiului Petroșani și finanțat integral de Consiliul județean, este nu doar o lucrare utilă și elegantă, dar și una care corespunde tuturor normativelor în domeniu, fapt certificat de avizele primite atât de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara, cât și de la Poliția Română. „Este o investiție care rezolvă o problemă care era care era în acest punct și Consiliul Județean s-a implicat în ceea ce înseamnă realizarea investiției ca și în alte investiții în Valea Jiului. A rezultat o lucrare care eficientizează transportul rutier și creează siguranță”, a declarat Mircea Flaviu Bobora, președinte al Consiliului Județean Hunedoara.
Lucrările la acest obiectiv au început efectiv în luna septembrie a acestui an, amenajarea intersecției urmărind decongestionarea traficului la schimbarea direcției de mers din intersecție, fluidizarea circulației auto și pietonale, dar mai ales scăderea riscului de accidente rutiere.
Acest lucru a fost relevat și în declarațiile făcute de primarul orașului Petrila, care consideră că prin rezolvarea acestui nod rutier se elimină practic riscul producerii de accidente, într-o zonă în care acestea au fost frecvente. În același timp, configurarea acestui sens giratoriu fluidizează circulația rutieră spre și dinspre Petrila, fapt deja constatat de șoferi în cele 3 săptămâni care au trecut deja de la finalizarea lucrărilor. ”Cred că pentru petrileni, aceasta este cea mai importantă investiție pe care a făcut-o Consiliul Județean. Spun asta pentru că, așa cum arăta și președintele CJ Hunedoara, acest sens giratoriu asigură fluidizarea traficului în zona Dărănești, unde aveam foarte multe probleme la intrarea, respectiv ieșirea din orașul Petrila și unde au fost multe accidente în trecut”, a declarat primarul Vasile Jurca.
Acesta s-a declarat mulțumit și de faptul că în cadrul acestui proiect, a fost reabilitată și porțiunea de drum județean de la interesecția DN 66 și până la trecerea de cale ferată care marchează intrarea efectivă în orașul Petrila. Vasile Jurca și-a exprimat, în același timp, speranța că tot cu sprijinul Consiliului județean Hunedoara, va reuși să pună în operă și proiectul amenajării unui pod de cale ferată, prin care să fie realizată o legătură între principala arteră rutieră de intrare în Petrila și șoseaua de centură a localității.
La rândul său, administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, apreciază că finalizarea acestui obiectiv de investiții reprezintă încă o dovadă că deviza ”Fapte, nu vorbe !” este nu un slogan, ci chiar un mod de abordare responsabilă a problemelor județului de cei care se preocupă acum de administrarea acestuia. ”Când spun ”Fapte, nu vorbe !” nu fac altceva decât să arăt că, în activitatea mea publică, măsura acesteia o arăt prin rezolvarea unor obiective pe care le-am asumat. Am preluat solicitările făcute, încă de anul trecut, de consilierul județean Doinița Bălănesc și de primarul Vasile Jurca și, împreună cu președintele Consiliului județean, am găsit atât soluția legală, cât și resursa financiară pentru realizarea acestui obiectiv necesar și, după cum deja se poate constata, extrem de util. În același timp, mă bucur că într-un termen foarte scurt de la aprobarea acestui proiect, lucrările au fost finalizate, iar calitatea acestora este exemplară. I-am felicitat astăzi, chiar la fața locului, pe toți cei care au făcut posibilă realizarea acestei investiții care-și va dovedi, de acum înainte zi de zi, eficiența”, a declarat Costel Avram.
Acesta și-a amintit că, atunci când a solicitat prima oară punerea în discuția forului județean a acestei investiții, proiectul de hotărâre nu a fost pus pe ordinea de zi de vicepreședintele CJH Sorin Vasilescu care coordona activitatea în lipsa președintelui Mircea Bobora, aflat în concediu de odihnă. ”N-am înțeles refuzul domnului Vasilescu de a promova acest proiect pentru Valea Jiului, o zonă pe care se presupune că și domnia sa o reprezintă în Consiliul județean. Desigur, am întârziat o lună, pentru că la revenirea domnului Bobora din concediu, proiectul a fost imediat adus în dezbaterea Consiliului județean unde, firesc, a primit girul majorității consilierilor, fapt pentru care le mulțumesc”, a mai spus Costel Avram.
Acesta arată însă că întârzierile au fost ”recuperate” de constructor, care a reușit să finalizeze în timp record această lucrare, în mai puțin de două luni în care au lucrat efectiv în șantier. Mai mult, față de prețul inițial care a reieșit din evaluarea proiectantului, estimat la peste 800.000 de lei (fără TVA), valoarea investiției a coborât la 519.000 de lei (fără TVA), în urma licitației. ”Deși vorbim de o lucrare care a comportat suficiente elemente prefabricate, inclusiv parapeții, care au trebuit aduse de la diverși producători am reușit să ne încadrăm în bugetul cu care am câștigat această licitație. Mai mult, pentru că venea și iarna, ne-am mobilizat cu 4 echipe pe acest șantier și așa am reușit ca o lucrare pentru care am avut un termen de 4 luni, să o putem finaliza într-o singură lună”, a declarat Lucian Negulescu, reprezentantul antreprenorului.
Atât acesta, cât și Ion Dalea, conducătorul echipei de proiectare au fost felicitați la recepția investiției de către reprezentanții autorităților locale din Petroșani și Petrila și de cei ai Consiliului județean Hunedoara. Evenimentul a fost salutat însă din mers și de mai mulți participanți la trafic, fapt care a dat și mai mare satisfacție celor care au făcut posibilă această investiție.