La Lupeni, Ziua Națională a adus debutul unui decembrie de poveste

Foarte mulți au fost și anul acesta cetățenii municipiului Lupeni care au ales să petreacă sărbătoarea Zilei Naționale a României în mijlocul comunității locale, alături de edilii orașului și de invitați ai administrației publice, în cadrul unei mari petreceri care a avut loc în arealul celui mai frumos parc din localitate.

În rândul celor prezenți, am remarcat într-un număr foarte mare, copii și tineri. Firesc, am putea spune, dacă avem în vedere că anul acesta primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță și-a propus să dubleze sărbătoarea Zilei Naționale cu o altă sărbătoare, la fel de dragă locuitorilor orașului, dar mai ales celor mici: pornirea iluminatului ornamental de pe străzile și parcurile din Lupeni. Mai ales că acest eveniment dă practic startul oficial al sărbătorilor de iarnă din acest municipiu.

Pentru că o adevărată sărbătoare a națiunii române nu poate fi concepută fără folclor, fără cântec, joc și voie bună, de pe scena în aer liber amplasată în Parcul CAP din Lupeni au dat glas unui minunat cadou muzical pentru lupeneni, artiști îndrăgiți precum Leo Cozma, Andrada și Marinică Paul, Andrei Popa și Aurel Moldoveanu. Frumoasele cântece ale acestora au pătruns direct la inimile oamenilor, care s-au prins rapid la joc. În horă au intrat și oficialitățile, în frunte cu primarul Lucian Resmeriță.

Tot direct la inimile celor prezenți a pătruns și emoționantul discurs al primarului municipiului Lupeni. Acesta a arătat, în mesajul său cu prilejul Zilei Naționale a României, că unitatea este sentimentul cel mai valoros al românilor. De atâtea ori în istorie ca și în viața noastră de acum s-a văzut că, atunci când suntem uniți, reușim să facem foarte multe lucruri bune în viață. Din păcate, nu doar de-a lungul istoriei, dar mai ales în vremurile de astăzi, mulți sunt cei care au încercat să ne dezbine. E nedrept să vezi că au murit oameni pentru ca noi, românii să fim uniți și încă mai sunt mulți acei care vor să ne dezbine. Cred că este imperativ și obligatori astăzi să ne unim și să devenim acea Românie puternică pe care ne-au lăsat-o moștenire bravii noștri înaintași, chiar dacă alții nu vor să ne vadă uniți și puternici. Nici chiar Uniunea Europeană, din care suntem parte, și e bine că facem parte din aceasta, nu a vrut o Românie puternică și au făcut în așa fel încât să ne dezbine. Sigur că e bine să fim parte a Europei Unite, sigur că e bine să fim pro-europeni, dar înainte de toate, eu cred că trebuie să fim pro-România. Trebuie să fim uniți pentru că doar astfel vom putea să facem lucruri bune în țara noastră, în comunitățile noastre. Vă invit deci să facem cu toții în așa fel încât să iubim această țară, să ne prețuim valorile, să arătăm că am fost, suntem și am rămas români adevărați”, a spus, în discursul său, primarul Lucian Resmeriță.

 

Momentul cel mai așteptat al zilei de duminică, 1 decembrie 2019 de la Lupeni a fost cel al aprinderii iluminatului ornamental de la Lupeni, un moment pentru care primarul Lucian Resmeriță a invitat pe scenă mai mulți copii pentru ca împreună să apese ”butonul magic” care a inundat străzile orașului de mii și mii de lumini colorate, care vor bucura de acum sărbătorilor locuitorilor din Lupeni. Primarul Lucian Resmeriță a evidențiat faptul că, pentru ca iluminatul ornamental să fie și mai frumos, în acest an, ca în anul precedent, la Lupeni echipe de electricieni și peisagiști au muncit mai bine de o lună. Edilul a reliefat și faptul că, la Lupeni, configurarea iluminatului ornamental este pusă în operă de o firmă din municipiul Lupeni, recunoscută și apreciată pentru activitatea sa și pentru profesionalismul angajaților săi, mulțumind celor de la Diacom pentru tot efortul lor de face Lupeniul, în prejma sărbătorilor de iarnă, un oraș strălucitor.

Să mai adăugăm doar faptul că, în avanpremiera evenimentelor dedicate Zilei Naționale a României, la Palatul Cultural din Lupeni a avut loc vineri, 29 decembrie 1989, și un emoționant spectacol susținut de copiii frumoși și talentați din cadrul Cenaclului ”Pas cu pas” (coordonat de prof. Petronela Baldovin) și ai Ansamblului folcloric ”Mesagerii iubirii” (coordonat de prof. Mariana Peptenaru), pentru a avea imaginea întreagă a unui eveniment în care Lupeniul a trăit din plin cea mai importantă sărbătoare a românilor: Ziua Națională.