Schimbare a vremii în următoarele zile – Meteo 29, 30, 31 ianuarie 2020
Următoarele zile vor marca o schimbare a circulației aerului la nivelul Europei, cicloanele dezvoltate deasupra Oceanului Atlantic urmând să pătrundă mult mai adânc în interiorul continentului decât până acum. Schimbarea se va face resimțită și în România unde, după o lungă perioadă vor cădea precipitații destul de consistente. În regiunile intracarpatice se vor semnala precipitații mixte, în timp ce la munte va ninge viscolit. Datorită intensificării vântului, temperaturile se vor menține încă la valori foarte ridicate pentru ultima decadă a lunii ianuarie, o răcire a vremii urmând să se facă resimțită doar la munte.
Până la ora 18:00, zonele de munte ale județului Hunedoara se află sub Atenționare Meteo COD GALBEN, se vor semnala intensificări susținute ale vântului și precipitații moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare.
Miercuri mai ales in prima parte a zilei va continua sa ploua local in majoritatea zonelor tarii, pentru ca după orele prânzului precipitațiile sa se restrângă îndeosebi deasupra zonelor montane. La munte va ninge viscolit însă, la șes vor fi aproape exclusiv precipitații sub forma de ploaie, cu excepția zonelor deluroase din centrul tarii la altitudini de peste 500-600 de metri si a celor depresionare din estul Transilvaniei, unde în cursul nopții vor fi si ninsori si se va depune un strat de zăpadă de până la 5 centimetri. Vântul va sufla tare in cea mai mare parte a tarii, iar la munte rafalele vor fi violente si vor viscoli si spulbera zăpadă depusă. Temperaturile maxime vor fi încadrate in general intre 0 si 5 grade Celsius in Transilvania si Maramureș (cu cele mai scăzute valori așteptate in depresiunile din estul Transilvaniei), 5-10 grade in Banat si Crișana, 7-12 grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 4-9 grade in Moldova.
Joi vremea se va ameliora ca aspect în mare parte din țară însă, în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali va continua să ningă viscolit, stratul de zăpadă acumulat în precedentele 48 de ore urmând să atingă și 50-60 de centimetri în vestul Munților Apuseni (și cu precădere în zona platoului carstic Padiș). Vântul va sufla tare la munte (cu rafale de până la 100 de km/h), în timp ce în zonele joase acesta va fi în diminuare față de ziua de miercuri, doar local în sudul Transilvaniei și în Crișana urmând ca rafalele să mai atingă 60-70 de km/h. Maximele termice vor urca la prânz până spre 0-5 grade in Transilvania si Maramureș, 4-9 grade in Banat, Crișana si Oltenia (cu cele mai ridicate valori așteptate in sudul Banatului), 6-11 grade in Muntenia si Dobrogea si 4-9 grade Celsius in Moldova.
Vineri vremea va fi în general închisă. Se vor semnala precipitații pe arii extinse în regiunile intracarpatice, unde acestea vor fi la început mai ales sub formă de ninsoare și lapoviță, apoi ploaie, în timp ce la munte vor predomina ninsorile. Pe spații mici, cantitățile de precipitații vor fi însemnate. În restul teritoriului doar izolat vor fi precipitații slabe, mai ales ploi. Vântul va avea intensificări temporare la munte, cu viteze mai mari în special pe creste, dar trecător la cote mai reduse și în zonele joase din rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 12 grade, iar cele minime, în general, între 0 și 6 grade.