Se caută constructor pentru bazinul de înot de la Lupeni

Lucrările de execuție pentru obiectivul de investiții ”Bazin de înot didactic, municipiul Lupeni, localitate Lupeni, județul Hunedoara” au intrat în faza de licitație. Compania Națională pentru Investiții (CNI) a scos la licitația contractul de execuție pentru această importantă investiție publică de care vor beneficia, în scurt timp, locuitorii municipiului Lupeni.

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, cel care, de altfel, a inițiat anul trecut demersurile pentru obținerea finanțării acestui proiect, se declară optimist în ceea ce privește perioada de timp care va mai trece până la punerea în funcție a viitorului Bazin de înot didactic, primul de acest fel din municipiul Lupeni. ”Eu sper că la această licitație publică se vor înscrie firmele specializate și interesate de realizarea acestui obiectiv, mai ales având în vedere faptul că, în condițiile actuale, investițiile publice trebuie să devină un motor de relansare a economiei românești. Asta înseamnă că, dacă totul decurge fără probleme, în scurt timp vom avea funcțional la Lupeni primul bazin didactic de înot. Acesta se va realiza pe baza proiectului pe care noi l-am depus la CNI și va fi finanțat în cadrul Subprogramului ”Bazine de înot” derulat de Compania Națională de Investiții prin Programul național de construcții de interes public sau social. Cred că un astfel de bazin de înot este pe cât de necesar, pe atât de util pentru copiii din municipiul Lupeni, care vor avea astfel posibilitatea să învețe să înoate, investiția fiind însă una la fel de utilă pentru toți cei care doresc să practice acest sport, fie la nivel competițional, fie doar pentru relaxare”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Acesta a mai precizat că viitorul bazin de înot de la Lupeni va fi construit în zona Agrement, în vecinătatea stației de plecare a telegondolei, pe un teren în suprafață de 15430 mp pus la dispoziție de Consiliul Local Lupeni. Valoarea investiției, așa cum reiese din documentația urcată în SEAP de Compania Națională de Investiții, este de de 8.921.230 lei fără TVA. Obiectivul urmează să fie construit prin intermediul CNI, însă autorităților locale de la Lupeni le revine obligația de a asigura finanțarea unor cheltuieli pentru racordurile la utilități (apă, canalizare, energie electrică și termică etc.), dar și cheltuielile ulterioare de administrare a acestui obiectiv.