Rodul muncii echipei de proiecte și programe de dezvoltare din cadrul Primăriei municipiului Lupeni, din ultimii ani, începe să se concretizeze într-o serie de noi investiții publice pentru care municipalitatea de aici a reușit să atragă importante resurse financiare din fondurile europene aflate la dispoziția țării noastre.
O bună parte din proiectele vizate de autoritățile publice locale de la Lupeni au ca scop implementarea unor programe de modernizare, echipare și dotare cu material didactic specific a unităților de învățământ. În acest scop, primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, spune că veștile bune au început să ajungă la Lupeni odată cu fiecare pas înainte în dezvoltarea programelor publice care vizează acest domeniu.
Spre exemplu, în aceste zile, proiectul care urmărește reabilitarea, modernizarea și dotarea Școlii gimnaziale nr. 3 Lupeni, a intrat în etapa de precontractare. ”Acest nou proiect de investiții pentru sectorul educațional din municipiul Lupeni, prin care ne dorim să modernizăm Școala gimnazială nr. 3 din municipiul Lupeni cuprinde o serie de lucrări de reabilitare a clădirii existente a acesteia, de modernizare a infrastructurii școlare, dar și de dotare cu mobilier și echipamente didactice noi, moderne. În plus, aici ne-am propus să construim și o nouă sală de sport, dar și un teren de fotbal, ambele pentru activitățile sportive ale elevilor care învață la această școală. Sper că toate aceste etape intermediare prevăzute de legislația în vigoare să se deruleze cât mai repede posibil, astfel încât în cel mai scurt timp să putem finaliza toate aceste investiții, necesare pentru creșterea standardelor educaționale pentru copiii din comunitatea noastră”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.
Pentru acest obiectiv, Primăria municipiului Lupeni are la dispoziție 10.187.056,71 lei, din fonduri europene, prin intermediul POR 2014-2020.
Primarul municipiului Lupeni se declară și mai optimist și speră că și alte proiecte similare depuse la administrația locală de la Lupeni pentru finanțare, în sectorul educațional, să fie aprobate de autoritățile care gestionează programele europene din țara noastră.