Printre cerințele transmise autorităților publice locale de către cetățenii municipiului Lupeni, cele privind creșterea gradului de siguranță publică și de sancționare a fenomenului infracțional se numără printre cele mai numeroase. Acest aspect constituie și o preocupare majoră a administrației publice locale, cu atât mai mult cu cât nu o dată acestea s-au confruntat, din păcate, cu distrugeri ale unor bunuri de pe domeniul public al localității.
Pentru a descuraja astfel de atitudini, dar și pentru a spori gradul de siguranță al cetățenilor, Primăria municipiului Lupeni a demarat un amplu proiect care prevede montarea de camere de luat vederi în diverse zone din oraș, pentru supravegherea eficientă a domeniului public de către Poliția Locală. În aceste zile, potrivit informațiilor prezentate de primarul Lucian Resmeriță, a început și instalarea acestor echipamente pe raza municipiului Lupeni.
”La solicitarea cetățenilor am început instalarea camerelor de luat vederi pentru supravegherea video a localității noastre. Pentru început, acestea vor fi amplasate într-un număr de 18 locații de pe raza municipiului Lupeni, urmând să extindem acest proiect astfel încât să putem acoperi toate zonele vulnerabile și să-i putem depista în vederea sancționării pe cei care încalcă normele de conviețuire socială. Până în prezent am reușit deja ca în toate cele 18 locații în care va acționa supravegherea video să finalizăm conexiunea la internet, iar zilele următoare vom trece la montarea camerelor de luat vederi. Ne dorim cu toții un Lupeni mai sigur, vrem să ne bucurăm de ceea ce am reușit să facem, cu eforturi, pentru înfrumusețarea orașului nostru și tocmai de aceea, pentru că mai sunt și cetățeni certați cu legea, acționăm și în acest fel pentru a crește siguranța cetățenilor și pentru a proteja bunurile de pe domeniul public”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.
Cele 18 zone din Lupeni în care va funcționa, în cel mai scurt timp, sistemul de supraveghere stradală sunt: Zona Parc-Primărie (de pe strada Revoluției), zona Parc Bucura (de pe strada Parângului), zona pietonală Cinema-Piața Cina (de pe strada T,. Vladimirescu), zona Parc CAP (de pe bulevardul Păcii), zona Parc Bărbăteni (de pe toate străzile care-l înconjoară), zona Parc Bărbăteni2 – Școala gimnazială nr. 2 (de pe strada Zorilor și bulevardul Păcii), zona Parc Cinema (de pe strada T. Vladimirescu și Spiru Haret), zona Piață-Poliția Locală-Serviciul de Evidență a Populației (de pe strada Liliacului), zona Centrului de Informare Turistică-Telegondolă (de pe strada Calea Brăii), zona Telegondolă (între stația de sosire și Serviciul Salvamont), zona de recreere Stadion-Ștrand-Cluburi sportive pentru copii (de pe strada Stadionului), zona Parc Viitorului-Tineretului (de pe strada Viitorului), zona pietonală intersecție CAP (de pe Bulevardul Păcii), zona pietonală intersecție Gară/Auto-Palatul Cultural (de pe strada T. Vladimirescu), zona pietonală BCR-Crucea Roșie (de pe strada T. Vladimirescu) și zona pietonală intersecție Vâscoza (de pe str. T. Vladimirescu).