Pentru că, oficial, mandatul celor 4 ani al aleșilor locali s-a încheiat la finalul lunii iunie 2020, chiar dacă, din cauza pandemiei, actualii conducători ai administrațiilor publice vor rămâne pe funcție până la finalul lunii septembrie 2020, președintele Consiliului județean Hunedoara, Mircea Flaviu Bobora a ținut să-și facă public raportul celor 4 ani de mandat în fruntea forului administrativ județean.
”Atunci când am fost aleși să conducem administrația județeană, ne-am propus să dăm Hunedoarei direcțiile corecte de dezvoltare. Am propus Un proiect de dezvoltare durabilă pe 5 direcții ce reprezintă o viziune unitară de dezvoltare a județului nostru. Proiectul pe care l-am promis nu a fost unul politic, iar acest proiect s-a adresat tuturor locuitorilor județului Hunedoara. Acest proiect a însemnat un viitor mai bun pentru copiii noștri, un viitor prosper pentru județul Hunedoara, pentru că noi am muncit pentru a dezvolta județul Hunedoara prin oameni și pentru oameni. Iar astăzi, suntem în măsură să aducem în fața oamenilor, măsura muncii noastre care s-a concretizat prin fapte, nu vorbe”, a declarat Mircea Flaviu Bobora, președintele CJH.
Mircea Flaviu Bobora, împreună cu administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram care, în ultimii doi ani a venit să completeze echipa de conducere de la CJH, au sintetizat câte din obiectivele majore îndeplinite în acest mandat. Astfel, în ceea ce privește infrastructura de transport rutier, considerată drept temelie a dezvoltării județului, Costel Avram (în responsabilitatea căruia se află coordonarea acest domeniu) arată că, în ultimii 4 ani au fost realizate lucrări de reparații, întreținere și modernizare a drumurilor județene pe 178,17 km (comparativ cu numai 85,92 km realizați în perioada 2012-2016 de vechea conducere a județului), însumând investiții de 130.958.555 lei (față de numai 63.146.900, alocați în mandatul fostei conduceri).
Perspectivele sunt, în opinia conducerii CJH, foarte bune și în prezent, dar și pentru perioada următoare, având în vedere doar faptul că au fost atrase 198 de milioane de lei fonduri europene nerambursabile pentru obiective de infrastructură rutieră, ceea ce reprezintă cea mai mare sumă alocată infrastructurii de drumuri din Regiunea Vest.
Tot banii europeni sunt sursa de dezvoltare a infrastructurii sistemelor de alimentare cu apă potabilă și canalizare din județul Hunedoara, însă CJH a sprijinit inclusiv prin resurse bugetare proprii o serie de investiții la cele două companii de apă din județul nostru.
”O atenție deosebită am acordat susținerii sistemului de sănătate, pentru că am considerat și considerăm că viața și sănătatea hunedorenilor sunt o permanentă prioritate a noastră. Am elaborat proiecte, am atras finanțări europene consistente și am implementat proiecte de reabilitare, modernizare și dotare a unităților medicale din subordinea Consiliului județean Hunedoara, de la Spitalul de Urgență din Deva și până la sanatoriile pneumofiziologice de la Brad și Geoagiu”, a declarat președintele CJH, Mircea Flaviu Bobora.
Asistența socială, cultura, precum și crearea zonelor de dezvoltare durabilă, sprijinirea turismului și a activității producătorilor locali sunt tot atâtea alte obiective asumate și îndeplinite cu succes de către actuala administrație județeană.
”În toți acești 4 ani, am avut un parteneriat activ cu primăriile din UAT-urile județului, indiferent de culoarea politică a primarilor. am susținut toți primarii din județul Hunedoara în vederea accesării de finanțări guvernamentale prin PNDL 1 și PNDL 2. Astfel, în județ au fost atrase prin ambele programe peste 820 de milioane de lei, dar am avut și alte proiecte comune, la care am contribuit cu fonduri de la bugetul public al județului Hunedoara. La fel am avut un parteneriat eficient cu societatea civilă în implementarea unor proiecte solicitate de ONG-uri în diverse domenii de activitate”, a mai punctat Mircea Flaviu Bobora, președintele CJH.
În opinia reprezentanților administrației județene, perioada 2016-2020 a fost una dintre cele mai bune din istoria ultimilor 3 decenii.