Dublă distincție pentru profesorul universitar Grigore Buia

Facultatea de Mine a Universității din Petroșani a găzduit un eveniment festiv de excepție, care l-a avut în centrul atenției pe unul dintre cei mai apreciați dascăli ai școlii superioare din Valea Jiului. În preajma aniversării celor 65 de ani de viață, profesorul universitar doctor inginer Grigore Buia, reputat geolog, recunoscut în plan național și internațional, a fost distins cu o ”Diplomă de excelență” pentru întreaga sa activitate în slujba învățământului superior petroșenean. Aceasta i-a fost conferită chiar de către rectorul Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Sorin Mihai Radu.

”Domnul profesor universitar doctor inginer Grigore Buia face parte din elita academică a Universității din Petroșani, fiind unul dintre cei mai îndrăgiți dascăli ai noștri și, în același timp, se numără printre cei mai apreciați geologi ai țării. Am decis, împreună cu Decanatul Facultății de Mine să-i conferim această binemeritată Diplomă de excelentă pentru întreaga sa activitate în slujba școlii superioare din Petroșani, în pragul împlinirii vârstei de 65 de ani, ocazie cu care-i transmitem și urările noastre de sănătate, viață lungă și numai bucurii”, a declarat prof.univ.dr.ing. Sorin Mihai Radu, rectorul Universității din Petroșani.

La ceremonia înmânării acestei distincții a fost prezent și decanul Facultății de Mine a Universității din Petroșani, conf.univ.dr.ing. Csaba Lorincz, precum și doi dintre foștii colegi de liceu ai prof.univ.dr.ing. Grigore Buia, Constantin Pui și Liviu Moldovan. Aceștia au fost mandatați de Consiliul local al localității Sângeorz-Băi, localitatea natală a profesorului Grigore Buia, să-i înmâneze acestuia titlul de ”Cetățean de onoare al orașului”, în semn de prețuire pentru excepționala sa carieră academică dar și pentru promovarea orașului Sângeorz-Băi.

Prof.univ.dr.ing. Grigore Buia este absolvent al Facultății de Geologie-Geografie din cadrul Universității București din anul 1980. Tot aici și-a definitivat studiile doctorale, devenind doctor în metalogenie. Din 1983 a activat neîncetat ca și cadru didactic la Catedra de Tehnică Minieră și Geologie, unde continuă să-și aducă o prețioasă contribuție și în prezent la formarea viitorilor ingineri mineri.

La mulți ani, Grigore Buia!