De la 1 august 2020, Consiliul Județean Hunedoara a majorat la 10 lei/ cap de locuitor contribuția către Asociația Salvital-SMURD Hunedoara. În acest fel, pot fi susținute salariile decente ale paramedicilor, până la încadrarea lor la ISU Hunedoara. Salvatorii civili au susținut deja o serie de teste și așteaptă rezultatele, în urma cărora se va ști câți dintre ei vor fi încadrați în structura teritorială a Ministerului de Interne.
În cadrul unei scurte conferințe de presă susținută de președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Flaviu Bobora, și președintele Asociației Salvital-SMURD, Petru Mărginean, s-a discutat pe marginea susținerii acordate de CJ Hunedoara, a problemelor cu care s-au confruntat Asociația și angajații săi, dar și despre planurile de viitor. Președintele Mircea Bobora a punctat faptul că, dintre membrii Salvital, ”instituția județeană a fost prima care a majorat, în acest an de, la 5 la 7 lei, contribuția pentru Asociația Salvital-Smurd, apoi pe timpul stării de urgență de la 7 la 10 lei. Diferența de 3 lei a avut ca destinație specială achiziționarea echipamentelor de protecție și a materialelor atât de necesare în misiunile de primă-urgență ale paramedicilor civili”.
Președintele Asociației Salvital-SMURD, Petru Mărginean a ținut să mulțumească tuturor cetățenilor județului Hunedoara pentru susținerea și încrederea acordată paramedicilor civili. ”În 15 ani de activitate, Asociația Salvital nu a fost implicată în niciun eveniment negativ și nu am avut semnale că vreunul dintre cetățenii implicați în evenimente nedorite ar fi fost nemulțumit de prestația salvatorilor noștri. Mulțumim tuturor pentru susținere, locuitorilor județului Hunedoara, Consiliului Județean Hunedoara, care este cel mai mare finanțator al nostru, primăriilor membre Salvital, paramedicilor noștri. Salvital-SMURD și-a făcut datoria și paramedicii civili sunt apreciați pentru felul în care au acționat în toți acești 15 ani”, a declarat Petru Mărginean.
Referitor la legea privind preluarea de către ISU a personalului angajat cu pregătire paramedicală din cadrul echipajelor SMURD finanțate de autoritățile locale, Mircea Bobora a precizat că un merit important în susținerea și adoptarea acestui act legislativ îl au și parlamentarii de Hunedoara.
În prezent, în județul Hunedoara sunt 84 de paramedici civili care acționează în cadrul a opt module SMURD.