Inundațiile din vară care au creat mari probleme în Valea Jiului, îndeosebi pe Jiul de vest unde apele au distrus drumuri, poduri și podețe nu au ocolit nici municipiul Lupeni. Aici, printre altele, apele au distrus aproape toate punțile pietonale peste Jiu, pe care locuitorii din vechile colonii muncitorești ale localității le utilizau pentru a ajunge mai repede în centrul orașului.
Chiar dacă Guvernul a alocat doar o parte din fondurile solicitate pentru refacerea infrastructurii distruse de inundații pentru municipalitatea din Lupeni, autoritățile s-au făcut ”luntre și punte” pentru a găsi soluțiile necesare pentru refacerea și punerea în siguranță acestor punți pietonale înainte de venirea iernii, astfel încât cetățenii să le poată utiliza pentru trecerea Jiului spre și dinspre gospodării către și dinspre centru.
Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță spune că, din fericire, acum, la aproape 5 luni de producerea calamităților naturale în urma cărora mai multe astfel de treceri peste Jiu au fost măturate de viitură, toate aceste punți pietonale au fost reparate și puse în siguranță prin supraînălțare. Oamenii care le utilizează recunosc că, de data aceasta, lucrările au fost făcute cu simț de răspundere și traversările pietonale peste Jiu sunt acum sigure, dar și mult mai frumoase ca înainte. ”În momentul în care a venit viitura, practic aceste poduri au fost luate cu totul, așa cum stau mărturie fotografiile pe care le-am văzut cu toții la vremea respectivă și pe care noi le-am păstrat. Cu puținii bani pe care i-am primit de la Guvern (circa 1,5 milioane de lei) ca despăgubire din totalul de 36 de milioane pe care i-am solicitat în urma inventarierii pagubelor lăsate de apele Jiului, am reușit să rezolvăm, într-un timp relativ scurt, punțile de trecere peste Jiu utilizate de cetățeni. Suntem gata pentru recepție, iar noi ne bucurăm că lucrările au fost executate foarte bine de constructor și că am reușit într-un timp scurt să rezolvăm această problemă”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.
Acesta a mai precizat că, pentru a pune în siguranță noile structuri, acestea au fost ridicate cu 1 metru sau chiar 1,5 metri față de nivelul anterior, prin montarea unor noi structuri de fier, astfel încât în ipoteza producerii unor alte inundații de amploarea celor din acest an, apele umflate ale Jiului să nu mai ajungă la aceste poduri.
Tot în cadrul investițiilor realizate în acest an, după distrugerile provocate de inundații, se numără și construirea unui zid de sprijin pe malul Jiului, în zona podului de la mină, până în spatele Palatului Cultural, unde apa a măcinat din dig. Aici, noul zid de sprijin construit de autoritățile de la Lupeni se întinde pe o lungime de 38 de metri și, practic, pune în siguranță, Palatul Cultural Minerul, podul și drumul de acces către Mina Lupeni.