Două instituții de învățământ din municipiul Vulcan primesc donații de calculatoare prin campania “Dăm Click pe România”

Liceul tehnologic ”Mihai Viteazu” și Școala gimnazială nr. 6, ambele din municipiul Vulcan, se numără printre cele 122 de școli și organizații neguvernamentale selectate pentru a beneficia de calculatoare, astfel încât lipsa echipamentelor IT să nu mai fie un impediment pentru participarea la școala online, dar și pentru a susține inițiative locale pentru integrare și educație.

Proiectul aparține Asociației ”Ateliere fără frontiere”, iar pentru această ediție a programului, pe platforma națională de donații de calculatoare pentru educație ”EduClick” au fost înscrise solicitări de calculatoare din partea inițiatorilor a 380 proiecte educaționale. S-au solicitat în total 4.800 de calculatoare, cu 2.800 mai multe decât numărul inițial disponibil, de 2.000. Cei 122 laureați ai programului ”Dăm Click pe România”, provin din 36 județe ale țării, având în total peste 12.000 de beneficiari finali – elevi, profesori, specialiști în educația celor cu nevoi speciale.

Inițiatorii acestui program arată că cele mai multe proiecte laureate din această ediție au fost propuse de unități de învățământ deoarece în perioada pandemiei utilizarea echipamentelor IT s-a dovedit indispensabilă pentru continuitatea procesului educațional, pentru toți profesorii și elevii, programul vine ca un stimul și, totodată, ajutor pentru accesarea materialelor didactice digitale pe care le vor folosi aceștia.

Profesorul Dumitrița Postolache, de la Liceul Tehnologic ”Mihai Viteazu” spune că Programul ”Dăm Click pe România” derulat de asociația Ateliere Fără Frontiere este unul care vizează un tip de educație prin respect față de mediu, solidaritate și implicare socială. ”La fel ca mulți alți  profesori din generația mea, am înțeles că profesiile viitorului se învârt în jurul tehnologiei, așa că deprinderea copiilor cu lumea IT nu sunt un moft, ci o necesitate. Mulți copii au calculatoare acasă, dar la școală au avantajul că au instructor, lucrează în echipă, schimbă informații, vizualizează tot felul de alte proiecte din care se inspiră. Noi am fost încântați când am câștigat computerele, părinții au fost încântați, dar cei mai încântați au fost copiii”, a declarat prof. Dumitrița Postolache.

Din Valea Jiului, o altă unitate școlară beneficiară a acestui proiect este Școala gimnazială nr. 2, structură a Liceului Tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani. Lista completă a beneficiarilor de calculatoare în cadrul acestui proiect poate fi consultată urmând linkul următor: http://forum.isj.hd.edu.ro/viewtopic.php?f=60&t=23709&sid=23510b465bc92c3862be8236a5925166&fbclid=IwAR35LS0k24tnOo9YDd4ePxyKamBl0wjx2MvkUAX5G6G7UqwVgjl00vK9FmY



« (Știre anterioară)