Asociația Salvital și-a adoptat bugetul de venituri-cheltuieli și proiectul programelor de activități pentru anul 2021

În deschiderea ședinței găzduită de Consiliul Județean Hunedoara, Petru Mărginean, președintele Asociației Salvital, a prezentat succint activitatea desfășurată de la recenta modificare de statut și până în prezent, precum și intențiile de dezvoltare pentru anul 2021. Membrii prezenți la ședința Adunării Generale au aprobat în unanimitate toate punctele înscrise pe ordinea de zi.

Președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor, susținător al proiectului pilot de telemedicină rurală și teleconsultații, a apreciat acțiunea organizată săptămâna trecută de Salvital la Lunca Cernii, județul Hunedoara fiind deschizător de drumuri în acest domeniu.

„Paramedicii care au rămas la Salvital sunt bine pregătiți și implicați în ceea ce fac. Am fost plăcut impresionat de activitatea desfășurată la Lunca Cernii. Aproape o întreagă policlinică a fost acolo, pentru oameni. Sunt locuitori care nu au mai ajuns la medic și de 15 ani. Nu au medic în comună, pentru că medicina de familie nu mai este atractivă în zonele rurale îndepărtate. Sperăm să obținem și susținerea altor primării pentru ceea ce dorim să facem în județul Hunedoara în privința dezvoltării asistenței medicale”, a declarat Laurențiu Nistor.

Membrii Asociației au mai aprobat programul anual al achizițiilor publice pentru anul 2021 și depunerea de către Salvital a cererii de acordare a statutului de utilitate publică.

Totodată, a fost anunțat calendarul acțiunilor pentru luna mai: în data de 7 mai, paramedicii Salvital vor fi prezenți în comuna Sălașu de Sus, iar în data de 21 mai la Vulcan și Uricani, unde vor verifica starea de sănătate a locuitorilor și vor transmite în timp real datele către medicii specialiști, prin intermediul platformei digitale.

În prezent, Asociația Salvital numără 37 de membri, din rândul cărora fac parte Consiliul Județean Hunedoara și o serie de primării de orașe și comune.