Liceul Tehnologic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” din Deva a împlinit 55 de ani de la înființare. Momentul a fost sărbătorit așa cum se cuvine joi, 22 iulie 2021, în prezența cadrelor didactice și absolvenților acestei apreciate instituții de învățământ din județul Hunedoara. Au fost prezenți foști directori și absolvenți ai liceului, profesori și reprezentanți ai autorităților locale județene și locale.
La eveniment a participat și președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, care, în calitatea sa de absolvent al acestei instituții de învățământ, a subliniat rolul important pe care l-a avut învățământul energetic de-a lungul anilor în formarea specialiștilor din domeniu.
„Această unitate de învățământ, prin zecile de generații de absolvenți, a dat județului Hunedoara și întregii țări specialiști într-un domeniu vital: sistemul energetic. Astăzi, din păcate, vedem că Termocentrala Mintia, unitatea pe lângă care a fost înființat în 1966 Grupul Școlar Energetic, este oprită, iar perspectivele nu sunt tocmai bune. La ceas aniversar, doresc tuturor cadrelor didactice sănătate și putere de muncă pentru a onora această misiune nobilă, de pregătire a tinerilor pentru viitor. Elevilor care trec pragul acestui liceu, le doresc să fructifice anii adolescenței punând bazele unor cariere profesionale solide”, a transmis președintele Nistor.
La rândul său, prefectul județului Hunedoara, Petru Călin Marian a transmis felicitări corpului profesoral și i-a asigurat că Instituția Prefectului este și va fi un partener implicat în proiectele
școlii pentru un act didactic de înalt profesionalism și susținerea calității educației pentru viitoarele generații.
Unitate de învățământ de tradiție în pregătirea specialiștilor din domeniul tehnic, Liceul Tehnologic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” și-a diversificat mereu oferta de formare profesională, în funcție de dinamica cererii de pe piața muncii. Astfel, la liceu, pe lângă specializările electrotehnică și mecanică s-a dezvoltat posibilitatea de pregătire în tehnică de calcul și matematică informatică iar la școala profesională elevii sunt pregătiți în meserii specifice
domeniului electric, electromecanic și mecanic.
Ca o recunoaștere a eforturilor făcute pentru a răspunde cât mai bine exigențelor actuale, școlii i-a fost atribuită titulatura de „Școală Europeană” în anii 2009, 2015 și 2019.