Serviciul Public Județean Salvamont Hunedoara și-a îmbunătăți comunicarea în zona montană a județului, beneficiind în acest sens de sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale. Acest lucru a fost posibil datorită infrastructurii de tip UHF pusă la dispoziție de STS, materializată pentru început prin 5 antene repetor plasate în anumite puncte cheie din zona submontană. Acestea permit acum o mai bună comunicare între cei circa 60 de salvatori montani din cele 11 puncte de permanență din munte, dar și în relaționarea acestora cu celelalte structuri partenere care își desfășoară activitatea în zona montana: APNR, ISU, SMURD, IPJ sau SAJ.
Potrivit reprezentanților Salvamont Hunedoara, comunicarea era unul din punctele deficitare ale serviciului, în zona montană. Comunicarea s-a îmbunătățit acum pe toata zona Retezatului, dar în special în zona Râului Mare, a Lăpușnicului Mare sau a Lacului Bucura. Similar, noile echipoamente permit o mai bună comunicare și pentru salvatorii montani care acționează în alte zone muntoase ale județului, cum sunt munții Parâng, munții Vâlcan, munții Metaliferi, munții Șureanu sau munții Poiana Ruscă. A
”Avem o zonă montană greu accesibilă extinsă, iar în multe locuri, cum ar fi de exemplu Parcul National Retezat, accesul operatorilor publici de comunicații este limitat, singura soluie fiind infrastructura STS. Avem cazuri rezolvate incluziv cu intervenție aero, iar comunicația cu piloții elicopterelor s-au rezolvat tot cu echipamentul radio al STS din dotarea noastră. Aceste stații dispun și de anumite canale de cooperare cu ajutorul cărora comunicăm la acțiuni comune cu colegii din județele limitrofe sau cu celelalte structuri partenere ce intervin la acțiunea comună”, a declarat Ovidiu Bodean, șeful Serviciului Public Județean Salvamont Hunedoara.
Salvamontiștii hunedoreni țin să mulțumească STS pentru sprijinul și logistica pusă la dispoziție și pentru un parteneriat benefic tuturor celor aflați în nevoie în zona montană.