La Mina Petrila începe ”Unity Festival”, primul festival de drum and bass din Valea Jiului

În perioada 17-19 septembrie, la mina Petrila, va avea loc primul festival de drum and bass din Valea Jiului. Evenimentul este organizat de 8 grupuri locale pasionate de acest gen de muzică, având susținerea atât a primăriei din Petrila, a societății civile din Valea Jiului (Valea Jiului Implicată), cât și a multor altor actori locali.

Unity Festival, primul festival de drum and bass din Valea Jiului, este organizat pentru a sărbători 19 ani de activitate a platformei drumandbass.ro în România, dar și pentru a dezvolta comunitatea de DNB din zonă.

O altă componentă a evenimentului o reprezintă sportul montan și patrimoniul industrial, două aspecte foarte importante pentru aceste orașe care trec prin tranziția de la cărbune spre energia verde.

Ca urmare, Unity festival aduce pe lângă experiența muzicală și trasee de mountain bike (incluse în preț), zboruri cu parapanta cu Toma Coconea (participanții la festival vor avea parte de o reducere) și tururi de prezentare a minei (gratuite, dar orice donație este benefică). Totodată, pentru a susține pasiunea pentru drum and bass și a îi ajuta pe artiștii de mâine, în cadrul evenimentului, va fi organizat și un workshop de dj pentru toți dj la început de drum.

”Prin drum and bass dorim să contribuim la dezvoltarea și promovarea minunatele zone turistice pe care Valea Jiului le poate oferi. Totodată, Valea Jiului este mai mult decat o zonă turistică, este o casă plină de artiști tineri și cu potențial, artiști care merită să fie auziți”, spune Mihai Tanțos, reprezentant Tridentic Events.

De asemenea, Bogdan Popa, reprezentant Inner Motion apreciază că ”Valea Jiului este mai mult decât cărbune, este o comunitate vie și pregătită pentru următorul pas, cu tineri pasionați de muzică, tehnologie, natură și cultură.” 

Surprizele nu se încheie aici, împreună cu Transylvania Downhill a fost pregătită zona de balance board care vă așteaptă să vă testați echilibrul și puterea de concentrare, alături de Robotics Valley a fost construită zona de tehnologie unde liceenii vă vor prezenta o parte din evoluțiile acestui domeniu și bineînțeles a fost gândită și zona de chill unde să vă încărcați energia după participarea la toate aceste activități.

Achiziționarea biletelor se va putea face la fața locului, iar pentru mai multe detalii vă rugăm să accesați următorul link: https://web.facebook.com/events/556491852109927

”Patrimoniul industrial este o componentă importantă a zonei și aceasta trebuie capitalizată, împreună cu capitalul ei natural și uman. Așadar, avem nevoie să dezvoltăm cultura zonei, în paralel cu economia verde a zonei și calitatea vieții pentru locuitorii săi”, arată, de asemenea, Florina Ciuchiță, reprezentant al Valea Jiului Society.