Particularitatea acestui masiv muntos este aceea că, deși se află la doar 340 de km de cea mai caldă zonă geografică de pe Terra, Ecuatorul, pe vârful Munților Kilimandjaro se găsește în permanență zăpadă. Masivul muntos este unul de origine vulcanică și, cu toate că ultima erupție datează din secolul al XVII-lea, cercetări de dată mai recentă arată că magma se găsește la doar circa 400 de m sub fundul solidificat al craterului din vârf, iar datorită poziționării ansamblului montan la limita de coliziune a plăcilor tectonice africane și a celei numită placa tectonică a Somaliei (placa de est), aici există o posibilitate permanentă de erupție vulcanică.
Cu toate acestea, ascensiunea pe Kilimandjaro rămâne o țintă pe care orice alpinist și-o fixează pe agendă, iar Adrian Ahrițculesei nu face nici el excepție. Asta cu atât mai mult cu cât, în ultimii ani, acesta a bifat mai multe succese în materie de ascensiune montană, cucerind deja câteva vârfuri semețe de pe mapamond, precum: Musala (Bulgaria) – 2925 m, Toubkal (Maroc) – 4.167 m, Elbrus (Rusia) – 5.642 m, Grossglockner (Austria) – 3.798 m, Mont Blanc (Italia) – 4.748 m, Ocos de Saldon (Chile) – 6.894 m sau Aconcagua (Argentina) – 6.962 m.
Adrian Ahrițculesei a pornit în această nouă expediție temerară, miercuri,10 noiembrie 2021, cu destinația Tanzania (Africa). Sportivul va avea de ales între ele două căi de acces către cel mai înalt vârf din Masivul Kilimandjaro, respectiv traseele Marangu (5 zile) sau Machame (6 zile).
Absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport de la Universitatea de Vest din Timișoara, Adrian Ahrițculesei lucrează ca optometrist la una din cele mai apreciate firme de profil din regiune, Optimed Petroșani, firmă plasată la cote înalte de calitate în acest domeniu de activitate.
Succes deplin, Adrian !