Sunt atât de multe modele de genţi pe piaţă încât alegerea unui model pe care să îl poţi folosi în fiecare zi poate deveni copleşitoare. Nu trebuie să coste foarte mult pentru a fi potrivită la mai multe ţinute, a-ţi permite să ai cu tine toate lucrurile de care ai nevoie şi, totodată, să fie confortabil de purtat.
Trebuie, însă, să decizi dacă vrei ca geanta ta de mână să facă o declaraţie de modă şi eleganţă, sau trebuie doar să fie foarte practică. Ce ar fi, însă, dacă le-ai putea obţine pe amândouă?!
Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să alegi cea mai bună geantă de zi cu zi!
Fii atentă la materialul din care este confecţionată
Acesta este momentul în care va trebui să decizi dacă vrei o geantă de mână din piele naturală sau dintr-un înlocuitor de piele. Din motive etice, multe femeie preferă genţile din imitaţii de piele, iar alegerea le aparţine.
Pentru a-ţi fi mai uşor să decizi, putem să îţi spunem că pielea naturală poate fi puţin mai grea, ceea ce face ca geanta să fie mai dificil de purtat întreaga zi şi că, de multe ori, pielea artificială se comportă foarte bine uzurii zilnice, fără a se deteriora.
În plus, materialele sintetice imită aproape perfect pielea fiind și foarte uşoare. Pentru sezonul cald poţi lua în considerare genţile din pânză, din rafie, din paie sau din bambus. Toate sunt materiale uşoare şi rezistente, iar poşetele arată incredibil de atrăgător.
Ia în considerare scopul genţii
Când alegi o geantă de mână trebuie să ţii cont de stilul tău de viaţă şi de modul în care intenţionezi să o utilizezi zilnic. De exemplu, dacă te deplasezi cu maşina personală la serviciu, poţi lua în considerare un model de geantă Laura Biagiotti care este uşoară.
Însă, dacă te deplasezi cu mijloacele de transport în comun, ai nevoie de o geantă de mână confortabil de purtat şi cu închizătoare cât mai solide care să împiedice posibile furturi în locurile aglomerate.
Pe de altă parte, dacă faci cumpărături pe drumul de întoarcere către casă, vei dori o geantă pe care să o poţi purta transversal, astfel încât să ai mâinile libere.
Dacă lucrezi pentru o corporaţie sau eşti femeie de afaceri, sigur vei dori o geantă business, mare şi de calitate, în care să poţi duce laptopul, documente şi lucrurile personale.
Şi, în final, dacă nu obişnuieşti să cari cu tine prea multe lucruri, o geantă mică în care să poţi pune strictul necesar ar trebui să fie cea mai bună alegere.
Alege dimensiunea şi forma pentru geanta ta de mână
Majoritatea femeilor prefera o geantă de mâna care să le completeze ţinuta cu stil, rafinament şi, totodată, să fie în armonie cu formele corpului.
Dacă porţi ţinute formale, ai nevoie de o geantă de mână structurată şi de calitate. Însă, dacă preferi ţinutele sport, ar trebui să iei în considerare o geantă de mână nestructurată şi cât mai uşoară.
De asemenea, dacă eşti minionă, evită să porţi genţi supradimensionate pentru a păstra un echilibru vizual. Dacă eşti foarte înaltă, nu uita că poşetele mici nu te avantajează pentru că te vor face să pari şi mai înaltă decât eşti în realitate.
Stabileşte dacă vrei o geantă de tip rucsac sau de umăr
Genţile de tip rucsac au câştigat mult în popularitate în ultimii ani şi, dacă nu ai încercat încă acest tip de poşeta care îţi permite să ai mâinile libere, este momentul să o faci!
Dacă obişnuieşti să porţi cu tine în fiecare zi lucruri grele, geanta de tip rucsac este cea mai indicată pentru tine. Pentru că îţi lasă mâinile libere, se va dovedi foarte utilă şi dacă circuli cu mijloacele de transport în comun.
Pe de altă parte, genţile de umăr sunt mai casual decât cele de tip rucsac şi pot fi la fel de confortabile. Pentru că permit reglarea curelei pe diverse lungimi, îţi pot sublinia şi completa în mod inspirat forma corpului.
O altă variantă ar fi să alegi o geantă care poate fi purtată atât că rucsac, cât şi ca geantă de umăr sau de mână.
Alege compartimentarea cu atenţie
Pentru multe femei compartimentarea interioară este decisivă în alegerea unei genţi de mână. De obicei, sunt preferate cele cu mai multe spaţii care permit organizarea lucrurilor astfel încât să fie în siguranţă şi, totodată, uşor de găsit.
Vei avea nevoie de un buzunar pentru şerveţele igienice, pentru chei sau pentru documente. Compartimentele cu fermoar sunt ideale pentru a asigura interiorul şi se vor dovedi foarte practice pentru tabletă, acte sau obiecte de valoare precum portofelul ori telefonul.