Acesta și-a început misiunea în zona continentului Oceania-Australia, unde va încerca să atingă cota de 4367 metri a celui mai înalt vulcan din acest continent, nu fără emoții, având în vedere că a primit viza pentru intrarea în Papua Noua Guinee, cu doar câteva ore înainte de decolarea avionului, după cum a informat managerul său, Ștefan Adrian Jurca.
Adrian Ahrițculesei va aborda, în zilele următoarea, ascensiunea vulcanului Mont Giluwe (4367 m) din Papua Noua Guinee, aceasta fiind a doua etapă a anului 2022 din proiectul său, după ce în ianuarie a reușit să atingă Pico de Orizaba (5636 m), cel mai înalt vulcan al Americii de Nord. În palmaresul sportivului din Valea Jiului sunt înscrise deja cu succes și alte 3 vârfuri vulcanice de top din circuitul mondial al celor 7 vulcani, respectiv: Elbrus ( 5642 m) – cel înalt vulcan din Europa; Ojos del Salados ( 6893 m) – cel mai înalt vulcan din America de Sud și Kilimanjaro (5895 m) – cel mai înalt vulcan din Africa.
Muntele Giluwe este al doilea cel mai înalt munte din Papua Noua Guinee la 4.367 metri (după muntele Wilhelm), dar cel mai mare vârf muntos de origine vulcanică din continentul Oceania-Austrialia. Este situat în provincia Southern Highlands și este un vechi vulcan scut, cu vaste pajiști alpine. Prizele vulcanice antice formează cele două vârfuri ale sale, cu vârful central cel mai înalt și un vârf de est la aproximativ 2 kilometri distanță, la 4.300 m. Giluwe are distincția de a fi cel mai înalt vulcan de pe continentul australian și Oceania.
Temerara aventură a sportivului din Valea Jiului este și de această dată susținută de compania Optimed Petroșani (unde Adrian lucrează, împreună cu familia sa) și de Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.
Mult succes, Adrian Ahrițculesei !