Ceea ce în urmă cu mai puțin de doi ani era doar o frumoasă machetă întocmită de proiectanți ca parte a proiectului de execuție al unei noi grădinițe pentru copii, pe care autoritățile publice locale din municipiul Lupeni intenționau să o ridice în cartierul Viitorului a devenit, de pe acum, parte a noii arhitecturi urbane a acestui cartier unde, nu peste mult timp, copiii din zonă ăși vor găsi un loc perfect pentru educația preșcolară.
Mai puțin de doi ani au durat lucrările de construție ale Grădiniței Viitorului, ridicată într-unul din cartierele cele mai mari ale municipiului Lupeni, la inițiativa primarului Lucian Resmeriță. Pentru realizarea acestui obiectiv, municipalitatea din Lupeni a reușit să aplice, cu mai mulți ani în urmă, pe Axa 13 de finanțare din cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020, obținând banii necesari din fonduri nerambursabile ale Uniunii Europene. La finalul lunii august a fost realizată și recepția acestor lucrări, ior primarul municipiului Lupeni este sigur că, peste o săptămână, aceasta își va deschide porțile pentru a-i primi pe copiii din prima generație de preșcolari care vor face aici primii pași în educație.
”Am finalizat lucrările la construcția Grădiniței Viitorului, lucrări pe care de altfel le-am și recepționat astăzi, iar începând cu data de 5 septembrie 2022, toți copii care au activat până acum la Grădinița ”Lumea Copiilor” de pe strada Tineretului vor începe noul an la noua grădiniță. Până atunci ne vom ocupa ca și piesele de mobilier, jucăriile, jocurile și celelalte materiale didactice să fie achiziționate, astfel încât să-i primim pe copii la noua grădiniță din cartierul Viitorului așa cum se cuvine”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.
Noua grădiniță are și o curte în care vor exista zone pentru joacă, dotate cu mobilier și echipament specificic, dar și gazon. Investiția este cu atât mai importantă cu cât ea prevede nu doar construirea și echiparea corespunzătoare a acestei noi grădinițe, ci și reabilitarea infrastructurii rutiere și pietonale din zonă, pe o suprafață de 10.000 de metri pătrați, între perimetrul cuprins între străzile Tineretului și Viitorului, precum și construirea unui nou loc de joacă pentru copiii din cartierul Viitorului.
Și numele acestui nou obiectiv pare să fie unul predestinat, deoarece odată cu implementarea proiectului, standardele educaționale din cadrul acestei grădinițe le va permite educatorilor, dar mai ales preșcolarilor să deruleze activități cu un impact semnificativ în viitorul educațional al acestora. ”Modernizarea sistemului educațional reprezintă unul din obiectivele principale ale mandatului meu și privesc spre nevoile sistemului educațional nu doar ca primar, ci și ca dascăl de profesie și, de asemenea, ca părinte. De aceea, știu că viitorul copiilor noștri este în strânsă concordanță cu felul în care ne ocupăm de educația lor și, în acest context, mi-am propus să acord o atenție specială modernizării întregului sistem educațional din municipiul Lupeni. Sigur că acest obiectiv presupune fonduri semnificative, pe care nu le puteam asigura doar de la bugetul local și de aceea ne-am propus să atragem cât mai multe resurse financiare europene pentru a derula investițiile necesare în educație în municipiul Lupeni”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.