În întâmpinarea Zilei Mondiale a Turismului, sărbătorită în fiecare an la data de 27 septembrie, la inițiativa CNIPT Uricani, cu sprijinul Primăriei și Consiliului local al orașului Uricani a fost dus la bun sfârșit un alt proiect menit să pună în valoare statutul de stațiune turistică de interes local a acestui oraș.
Astfel, unul dintre cele mai vechi și mai apreciate puncte de belvedere din zona urbană a orașului Uricani, situat pe malul Jiului de Vest, la ieșirea din oraș spre Valea de Brazi, loc de întâlnire și de odihnă în special pentru tinerii pasionați de natură dar și de cicliștii care străbat zona de vest a Văii Jiului, a fost reabilitat și pus la dispoziția turiștilor în condiții corespunzătoare.
Cunoscut de localnici drept punctul de belvedere ”Masa Tăcerii”, acesta este, după cum precizează Sorin Inel de la CNIPT Uricani, cel mai vechi și cunoscut loc de popas pentru turiști și cicloturiști, dar și un loc de rendez-vous pentru mulți tineri ai orașului.
”Acesta este un loc binemeritat pentru odihnă și recreere, acum, dupăreabilitare, el fiind unul mai frumos și mai sigur. Mulțumim Primăria Uricani, Consiliului local și primarului pentru susținerea și finalizarea acestui mic proiect turistic. Mulțumim SC Arsenienic SRL pentru instalarea gardului de protecție și pentru calitatea lucrării”, spune Sorin Inel.
”Punctul de belvedere Masa Tăcerii” este loc de popas cuprins, de altfel, și în două din Rutele cultural-turistice ale Văii Jiului – Depresiunea Petroșani, respectiv ”Ținutul Momârlanilor” și ”Drumul haiducului Neag”.
Primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu spune că reaabilitarea și repunerea în valoare a acestui obiectiv era necesară, având în vedere numărul mare de cetățeni ai orașului Uricani, dar și de turiști care poposesc aici în fiecare zi. ”Punctul de belvedere de la Masa Tăcerii, cum este el cunoscut îndeobște, chiar dacă este unul cât se poate de simplu, constituie un loc deosebit de căutat de oameni, fie că vorbim despre cetățeni ai orașului Uricani sau despre turiști, mai ales cei care merg pe traseul de ciclism dinspre Uricani spre Câmpu lui Neag, pe DN 66A. El se află chiar la marginea drumului, la ieșirea din oraș, dar oferă o perspectivă cu adevărat deosebită asupra cursului Jiului și asupra peisajului montan care-l face deosebit de atractiv. Ne-am gândit să venim în întâmpinarea acestora, prin montarea unor bănci de odihnă și a unor cușuri pentru deșeuri, dar și prin construirea unui gard de siguranță. Nu sunt investiții foarte mari, din punct de vedere financiar, însă eu cred că și prin aceste mici lucrări de reabilitare a unor locuri frecventate și apreciate de localnici și de turiști, facem pași consecvenți înainte în ceea ce privește dezvoltarea potențialului turistic al orașului Uricani”, a declarat primarul Dănuț Buhăescu.
Acesta spune că, în atenția administrației locale de la Uricani sunt însă multe alte proiecte, cu valoare adăugată considerabilă, care vor fi implementate în anii care vor urma, fără a fi însă neglijate nici micile investiții care au drept scop promovarea și informarea asupra obiectivelor turistice locale. În acest sens, spre exemplu, în primăvara anului viitor, urmează să fie instalate în mai multe puncte din localutate un nou set de hărți informative despre orașul stațiune turistică Uricani, dar și despre obiectivele de interes turistic din munții Retezat și Vîlcan, care înconjoară localitatea.