Wind Power Energy a demarat realizarea unui proiect pentru construcția unei fabrici de componente pentru industria regenerabila din România care va produce, printre altele, roboți de curățare a panourilor fotovoltaice, sisteme de monitorizare a parametrilor meteorologici și ai biodiversității.
Compania a semnat pe data de 4 aprilie a.c. contractul de concesiune a terenului pentru implementarea unui proiect care are ca scop construirea unui fabrici de componente pentru parcurile eoliene si fotovoltaice și desfășurarea activităților de cercetare-dezvoltare a soluțiilor de stocare a energiei electrice regenerabile.
Proiectul, dezvoltat de Wind Power Energy, propune construirea unei hale de producție și a infrastructurii necesară functionării acesteia, care va avea în componență hala de producție propriu-zisă, dar și zone de parcare și depozitare, un sistem fotovoltaic și un sistem de stocare a energiei pentru uz propriu.
„În acest moment ne propunem să aducem într-o zonă aflată în prima linie a tranziției energetice a României un proiect care constă în construirea unei unități de producție pentru roboți de curățare a panourilor fotovoltaice, sisteme de monitorizare a prafului în parcurile fotovoltaice, precum și sisteme integrate de monitorizare a parametrilor meteorologici și ai biodiversității. În acest proiect intenționăm să investim peste 2 milioane EUR în următorii 2 ani și în curând vom demara, în completare, construcția unei instalații de stocare în baterii a energiei electrice, pe un teren învecinat, o investiție de peste 8 milioane EUR”, a spus Sebastian Enache, director Wind Power Energy.
Primarul orașului Petrila, Vasile Jurca se declară un susținător al acestui proiect care va fi în măsură nu doar să dea un nou impuls economiei în orașul Petrila, dar și să răspundă solicitărilor venite din partea cetățenilor cu privire la crearea de noi locuri de muncă pe raza localității. “În urmă cu câteva luni, prin intermediul domnlui Mihai Melczer, am avut o discuție cu reprezentantul firmei „Wind Power Energy”, domnul Sebastian Enache, referitoare la o investiție pe care doreau să o dezvolte în Valea Jiului, prin construirea unei fabrici de componente pentru industria regenerabile din România. Eu i-am propus un amplasament, aflat în zona fostei mine Petrila, acesta fiind agreat și pretabil pentru această investiție a dumnealor, iar la acest moment terenul a fost scos la licitație și concesionat, urmând ca „Wind Power Energy” să realizeze acest proiect care va dezvolta noi locuri de muncă în următorii ani în orașul Petrila”, a declarat Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.
Wind Power Energy, este prezentă în Județul Hunedoara de peste 4 ani prin proiectul RENEWACAD care a atras peste 2400 de persoane la evenimentele pentru energii regenerabile, dintre care peste 750 de persoane au participat la cursuri de formare profesională în domeniul industriilor eoliene și fotovoltaice. RENEWACAD are în acest moment 4 centre de pregătire la nivel național în Constanța, Petroșani, Rovinari și Bucuresti, urmând ca până la finalul anului să deschidă la Arad înca un centru pentru pregatirea personalului în construcția de parcuri eoliene și fotovoltaice.