Concert aniversar „Radio ProDiaspora – 15 ani de pasiune” la Palatul Cultural „Minerul” Lupeni

Concert aniversar „Radio ProDiaspora – 15 ani de pasiune” la Palatul Cultural „Minerul” Lupeni

Palatul Cultural „Minerul” din municipiul Lupeni este, la finalul săptămânii, gazda unui eveniment cultural-artistic de excepție, cu o însemnătate deosebită.

Aici va avea loc sâmbătă, 22 iunie 2024, de la ora 14,00 concertul aniversar „Radio ProDiaspora – 15 ani de pasiune”. Organizat de postul internațional ”Radio Pro Diaspora” care emite din Germania în parteneriat cu Primăria și Consiliul local al municipiului Lupeni, evenimentul aduce pe scena de la Lupeni o seamă de valoroși artiști români care au, în  același timp, și calitatea de redactori ai acestui valoros post radiofonic. Concertul este oferit gratuit publicului din Valea Jiului, desigur în limita locurilor disponibile în sala de spectacol.

Pe scena concertului aniversar ”Radio Pro Diaspora” vor urca artiști deja cunoscuți, deveniți deja veritabili prieteni ai publicului din Valea Jiului, precum: Camelia Florescu, Denis Ștefănescu, Ina Sturza, Bela Andrași, Cornel Bucșă Biholar, Ionela Mardare Mirică, dar și tineri deosebit de talentați precum Teona Răcheriu, Maria Ciobanu, Mihnea Mișcă și Trupa ”Freeland” din Lupeni. Spectacolul va fi prezentat de Nicoleta Nicolae și Sorin Lupu.

Din partea colectivului redacțional al Radio pro Diaspora vor fi prezenți la acest eveniment aniversar: Ecaterina Cîmpean, Nicoleta Nicolae (Texas-SUA) , Stelian Adam, Florin Nicolae Marin, Sabina Hollocker,Adrian Ardelean (Montreal- Canada), Nicolae Țetcu, Gabriela Raucă (Austria), Elena Moisa, Ioana Cîmpean.

Directorul fondator al ”Radio Pro Diaspora”, Ecaterina Cîmpean a ales Valea Jiului pentru concertul aniversar al acestui post radiofonic îndrăgit de românii de pretutindeni, cu gândul la rădăcinile sale care regăsesc aici, în Valea Jiului, dar mai ales cu gândul la publicul minunat pe care l-a găsit aici la fiecare eveniment cultural-artistic care s-a bucurat aici de succes și de aprecierea oamenilor. ”Pentru mine, vacanța va începe pe data de 20 iunie, când voi merge în Valea Jiului, un loc special, pentru pregătirea spectacolului aniversar „Radio ProDiaspora – 15 ani de pasiune”. Aceasta este o destinație care îmi aduce întotdeauna un sentiment de acasă, deși sunt plecată de peste 20 de ani. Este locul unde mă reîntâlnesc cu foști colegi de școală, foști colegi de muncă, prieteni, rude și alți oameni dragi sufletului meu. Valea Jiului va rămâne pentru mine locul unde mă încarc cu multă energie pozitivă. Ce face ca Valea Jiului să fie atât de specială? În primul rând, ospitalitatea oamenilor este de neegalat. Ori de câte ori mă întorc, sunt întâmpinată cu căldură și prietenie, un sentiment autentic de comunitate și apartenență care mă face să mă simt binevenită. Este ca și cum m-aș reîntâlni cu prieteni vechi de fiecare dată când revin”, a a declarat Ecaterina Cîmpean, director general și fondator al ”Radio Pro Diaspora”.

Aceasta arată că echipa Radio ProDiaspora este un grup dedicat de voluntari care aduc bucuria, cultura și tradițiile românești, în casele și inimile celor care trăiesc departe de țară. ”Acești pasionați de radio, promotori ai valorilor românești, realizează emisiuni captivante care reflectă spiritul și identitatea românească. Cu toții sunt oameni dedicați, cu un profund respect pentru limba și cultura românească. Fiecare membru al echipei aduce cu sine o poveste unică și o experiență variată, dar au în comun dragostea pentru țara lor de origine și dorința de a o promova în întreaga lume. Radio ProDiaspora nu ar putea exista fără acești voluntari devotați, care se implică cu pasiune în realizarea emisiunilor. Fie că este vorba despre difuzarea muzicii tradiționale românești, discuții despre cultura și istoria României sau interviuri cu personalități remarcabile din diaspora românească și din țară, echipa face tot posibilul pentru a menține vie flacăra românească în sufletele celor care trăiesc departe de casă. În fiecare zi, echipa Radio ProDiaspora aduce o bucată din România în casele ascultătorilor săi. Ei sunt adevărați ambasadori ai culturii românești și promotori ai limbii noastre frumoase. Prin eforturile lor neobosite, ei contribuie la menținerea legăturii dintre românii din diaspora și rădăcinile lor, făcând astfel ca tradiția, limba și cultura românească, să rămână vie și să strălucească în întreaga lume”, spune Ecaterina Cîmpean.