Invitație la ”Nedeia Paroșană” de la Vulcan

Invitație la ”Nedeia Paroșană” de la Vulcan

În comunitatea momârlanilor din Paroșeni, pitorească zonă rurală aparținătoare municipiului Vulcan, ziua Rusaliilor este una sărbătorită, după datină, prin organizarea nedeii populare cunsocută sub numele ”Nedeia Paroșană”.

Evenimentul va avea loc, în mod firesc, și anul acesta, pe 23 iunie 2024, de la ora 12,00 pe platoul de la Sohodol-Paroșeni, din fața sediului Composesoratului ”Straja-Gruniu-Zănoaga”, cel care este de altfel, organizatorul principal al acestui eveniment. Acestuia i s-au alăturat, în organizare, Primăria și Consiliul local al municipiului Vulcan dar și compania Comexim R a omului de afaceri Emil Părău.

Președintele asociației composesorale amintite, Duțu Manulesc invită toți prietenii momârlanilor, toți iubitorii de tradiții și folclor care apreciază sărbătorilor tradiționale ale oamenilor de pe meleagurile Văii Jiului, la ”Nedeia Paroșană”, eveniment în care atmosfera va fi întreținută de apreciați rapsozi ai cîntecului popular, precum: Luke de la Lupeni și Formația, Florin Chirițoiu și formația Frații Plotogea, Andrei Gheorghiulescu, Pătru Ciurea, Petrică Crăciunesc. Invitat special: Traian Barbu.

Distracția este garantată, atât de muzica de calitate, cât și de bufetul diversificat pus la dispoziția participanților.

”Nedeia Paroșană” este una dintre cele mai vestite și cele mai adânc înrădăcinate în timp manifstări etnografice și culturale de acest fel din Țintul Momârlanilor de pe Valea Jiului.