Tabără pentru fete la Schitul ”Sfântul Ilie” din Poiana Muierii

Tabără pentru fete la Schitul ”Sfântul Ilie” din Poiana Muierii

Nou înființatul schit ”Sfântul Ilie” din Poiana Muierii situat în Munții Șureanu pe teritoriul administrativ al orașului Petrila este, în acest an, gazda primei tabere de fete care va fi găzduită în acest așezământ monahal în perioada 9-14 iulie 2024.

Aceasta este rod al parteneriatului realizat de Episcopia Devei și Hunedoarei, în colaborare cu Schitul Sfântul Ilie-Poiana Muierii din Petrila. Această tabără promite o săptămână plină de activități recreative și spirituale, oferindu-le participantelor ocazia să se deconecteze de la agitația urbană și să se conecteze cu natura și spiritualitatea. Locația pitorească de la Schitul Sfântul Ilie din Poiana Muierii oferă un cadru ideal pentru meditație, rugăciune și activități de team buillding. Tinerele vor avea parte de experiențe inedite, de la drumeții montane și ateliere de dezvoltare personală, până la sesiuni de rugăciune și reflecție. Totodată, vor beneficia de cazare în corturi, ceea ce le va permite să se bucure din plin de frumusețea peisajului și să trăiască o adevărată aventură sub cerul liber.

Primăria orașului Petrila s-a alăturat eforturilor de organizare a acestui eveniment și anunță deschiderea înscrierilor pentru tinerele cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, care sunt dornice să trăiască o experiență de neuitat în mijlocul naturii, sub genericul acestei inițiative creștine inedite. „Pentru că bucuria unui nou început se cerea împărtășită, ne-am deschis inimile pentru prima tabără de fete de la Schitul Sfântul Ilie din Poiana Muierii! Condițiile de participare sunt simple: dacă ai între 18 și 35 de ani, un dram de curaj pentru o săptămână la munte, cu cazare în cort și sete de Viață sub cer-dac, ne vedem în tabără!”, precizează reprezentanții Primăriei Orașului Petrila.

Tinerele care aleg să participe la acest proiect vor avea parte în tabăra de la Poiana Muierii de experiențe inedite, de la drumeții montane și ateliere de dezvoltare personală, până la sesiuni de rugăciune și reflecție. Totodată, vor beneficia de cazare în corturi, ceea ce le va permite să se bucure din plin de frumusețea peisajului și să trăiască o adevărată aventură sub cerul liber. Primarul orașului Petrila, Vasile Jurca, salută inițiativa Episcopiei Devei și Hunedoarei de a dezvolta acest proiect și consideră că aceasta reprezintă o oportunitate unică pentru tinerele din județul Hunedoara și nu numai, de a se cunoaște mai bine, de a lega prietenii și de a experimenta viața în natură într-un mod autentic și profund.

Organizatorii îndeamnă toate tinerele interesate să se înscrie cât mai curând, locurile fiind limitate. Detalii suplimentare și înscrieri se pot obține prin intermediul Primăriei Orașului Petrila.