Săptămâna cicliștilor în Valea Jiului se deschide cu „Turul Văii Jiului – Ținutul Momârlanilor”

A doua jumătate a lunii iulie 2024 aduce pentru iubitorii de ciclism din toată România oportunitatea de a lua parte la câteva importante competiții de ciclism în regiunea Văii Jiului.

Astfel, în perioada 20-24 iulie 2024 va avea loc cea de-a IV-a ediție a Turului Ciclist al Văii Jiului care se desfășoară sub generoicul „Turul Văii Jiului – Ținutul Momârlanilor”. Potrivit organizatorilor acesta acesta va avea loc cu trasee specific montane, CTI pe cățărarea Straja iar  traseul de FOND pe DN 66 și DN 66A în întreaga Vale a Jiului, punct de atracție finală fiind cățărarea de la Pasul Vâlcan, până la Monumentul Eroilor din Pasul Vâlcan.

Competiția ciclistă „Turul Văii Jiului-Tinutul Momarlanilor” va conta atât pentru Campionatul Județean cât și pentru etapa a II-a finală din Cupa Județului Hunedoara.

Evenimentul este organizat de CS Făerag sub patronajul Federației Române de Ciclism, în parteneriat cu Primăriile din Lupeni și Vulcan.

Pentru copiii cu vârsta de până la 14 ani va avea loc în data de 21 iulie 2024, de la ora 11,00 în municipiul Vulcan, cursa de biciclete „Vin Cicliștii”, eveniment aflat la ediția a IV-a și contând pentru etapa a VII-a Cupei județului Hunedoara la ciclism.

O altă competiție de ciclism așteptată de pasionații de cățărare montană pe două roți este prima ediție a competiției „The great wall – Vertical Race – Parâng 1700m”, care va avea loc în data de 27 iulie 2024, pe un traseu de 14,5 km, cu o diferență de altitudine de peste 1000 de metri și o pantă medie de 7%, pe traseul Petroșani – Parâng, pe drumul județean care asigură accesul în zona montană înaltă a stațiunii turistice de la Petroșani.

Organizator al acestui eveniment, prof. Cătălin Valea spune că „The great wall – Parâng” este cea mai spectaculoasă cursă de cățărare ciclistă din România, fiind echivaletă a celebrei competiții mondiale Col du Tourmalet din Franța.

Concurenți din 5 țări și-au anunțat deja prezența la acest eveniment sportiv pentru care participanții nu vor plăti taxă de participare, iar grație sponsorilor generoși premiile oferite câștigătorilor sunt considerabile. „Plecarea în cursă va fi din fașa Primăriei Petroșani în data de 27 iulie 2024, ora 11.00 urmând traseul: Primăria Petroșani – Piața Victoriei – sediul INCD-INSEMEX (de unde se va da Start oficial al cursei) – Hotel Rusu – Parâng 1700m – Salvamont (Finish). Timpul limita pentru terminarea concursului este de maxim 2h 15m”, spune Cătălin Valea, organizatorul acestui eveniment sportiv.