Asfalt nou pe străzile Vulcanului

Asfalt nou pe străzile Vulcanului

Pentru prima oară în ultimii cel puțin 30 de ani, strada Nicolae Titulescu, artera rutieră componentă a DN 66A care traversează zona urbană a municipiului Vulcan, a fost reasfaltată de la un capăt la altul. Lucrările au fost realizate, după cum se știe, în cadrul proiectului european „Green Line Valea Jiului”.

Aceasta nu este însă singura stradă pe care asfaltul este unul nou, doar în ultimul an, o serie de lucrări simișare fiind realizate de administrația publică locală a municipiului Vulcan, în zona Crividia, în Colonia de Jos, în cartierul Sohodol sau în zona adiacentă sediului Primăriei dar și în alte zone ale municipiului.

Primarul municipiului Vulcan, Cristian Merișanu dă asigurări că asfaltările nu se vor opri nici în perioada imediat următoare, pe termen scurt, mediu și lung urmând să fie realizate noi și noi lucrpri de asfaltare a străzilor din localitate. „Mai sunt de realizat unele lucrări de asfaltare și pe proiectul Green Line Valea Jiului, în cartierul Colonie, spre depoul de autobuze electrice, iar cu ajutorul Consiliului județean Hunedoara vom turna covor de asfalt nou și pe alte porțiuni din DN 66A. Continuăm lucrările de asfaltare, așa cum am promis, și pe strada Morii și strada Grivița. În acest scop, informez cetățenii că, zilele trecute, ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea a semnat contractul pentru finanțarea acestei investiții, prin PNRR”, a declarat primarul Cristian Merișanu.

Pentru asfaltarea integrală a celor două străzi de pământ, Morii și Grivița, Ministerul Dezvoltării, Administrației și Infrastructurii a alocat 4.441.113,37 lei. Acest proiect, după cum a precizat ministrul Adrian Veștea la semnarea contractului de finanțare, nu doar că va îmbunătăți condițiile de transport în Vulcan, dar va include și optimizări esențiale pentru sistemele de apă potabilă, canalizare menajeră și distribuție a gazelor naturale.

Primarul municipiului Vulcan spune că lucrările de infrastructură publică vor continua în noul său mandat și, în funcție de rapiditatea cu care decurg procedurile de atragere a finanțărilor și a documentelor de atribuire a lucrărilor de investiții, speră ca și ritmul acestora să fie unul accelerat. „Vrem să devenim un oraș pe măsura statutului de stațiune turistică pe care l-am câștigat și pentru asta infrastructura rutieră este o prioritate. Avem deja o serie de proiecte în derulare, avem și altele pregătite pentru care căutăm finanțare și vor scrie noi și noi proiecte, pentru a obține fonduri pentrru asfaltarea drumurilor publice și a străzilor din municipiul Vulcan”, a mai spus primarul Cristian Merișanu.