Veste uriașă pentru Corvinul Hunedoara! Ce a decis FRF în privința dreptului de promovare

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunțat într-o conferință de presă decizia Comitetului Executiv al FRF în privința dreptului de promovare al Corvinului Hunedoara.

Clubul are o situație complicată. Momentan este de drept public, ceea ce nu permite promovarea în Liga 1, dar a făcut demersuri pentru a-și schimba forma de organizare.

În noua formulă, echipa va fi o structură sportivă de drept privat ale cărei baze sunt puse de Primăria Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Judeţean Hunedoara.

Dar, pentru că este angrenată în competițiile europene sub licența de drept public, Corvinul nu poate face modificările necesare până la eliminarea din Europa, iar aceasta nu putea surveni înainte de începerea noului sezon, echipa având cel puțin două alte dueluri garantate în competițiile continentale.

Președintele FRF a precizat că primele două meciuri din campionat ale formației hunedorene vor fi amânate, iar dacă parcursul va continua în Europa, se va discuta pentru identificarea unei alte soluții pentru ca clubul să aibă drept de promovare.

”Trebuie să recunoaștem că suntem impresionați de parcursul Corvinului Hunedoara din ediția precedentă din Cupa României și de calificarea în turul doi preliminar din Europa League.

”Ca urmare a inechității determinate de prevederile legislației interne, aceeași prevedere care nu permite clubului Steaua București să promoveze, Comitetul executiv de astăzi a luat decizia pentru amânarea primelor două etape ale Corvinului Hunedoara din următorul sezon, astfel încât clubul să-și poată modifica forma de organizare din drept public în drept privat, dacă se va opri în turul 3 al Conference League, înainte de începerea competiției din Liga a 2-a. 

”Dacă clubul va continua seria pozitivă a rezultatelor sportive în Europa, atunci ne vom așeza din nou la masă cu reprezentanții clubului și cu UEFA, pentru a putea să vedem dacă putem identifica și alte soluții”, a declarat Răzvan Burleanu.

Sursa – flashscore.ro