Costel Avram: „Lucrările de pe șantierul Green Line Valea Jiului avansează în ritm alert!”

Costel Avram: „Lucrările de pe șantierul Green Line Valea Jiului avansează în ritm alert!”

Unul dintre cele mai importante proiecte de investiții derulate, cu fonduri europene, la nivelul Văii Jiului este cel privind înființarea noului Serviciu Public de Transport Local Interurban „Green Line Valea Jiului”. Întârziat vreme de câțiva ani în etapa de proiectare, acest important program de investiții publice în care Consiliul județean Hunedoara și cele 6 Primării din localitățile Văii Jiului sunt partenere, avansează acum într-un ritm alert. Tot așa cum și lucrările de pe șantierele deschise în cadrul acestui proiect avansează într-un ritm accelerat. Administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, cel care coordonează în mod direct acest proiect de investiții, este convins că noul termen de finalizare al acestuia va fi devansat.

„Lucrările de pe șantierul Green Line Valea Jiului avansează în ritm alert! Am fost astăzi din nou pe teren, împreună cu colegi din cadrul CJH, cu reprezentanti ai primariilor din Petroșani și Vulcan, cu dirigintele de șantier și cu reprezentantul constructorului pentru a verifica stadiul acestei investiții. Am constatat că, la Vulcan, lucrările de asfaltare au fost finalizate cu succes și că oamenii sunt foarte mulțumiți de acest lucru. În prezent, se lucrează intens la cele două tronsoane de modernizare a DN 66 de la Petroșani, la intrarea și la ieșirea din acest municipiu, unde a început turnarea covorului de asfalt”, a declarat Costel Avram.

Acesta recunoaște că lucrările derulate în aceste zile, mai ales la pregătirea pentru asfaltare a celor două tronsoane de drum național de la cele două capete ale municipiului Petroșani crează un disconfort, dar în același timp apreciază că aceste câteva săptămâni cu trafic îngreunat și în toate celelalte probleme generate de activitățile de șantier, vor fi compensate cu un drum de calitate care va garanta pentru mulți ani de acum înainte un trafic de mai bună calitate în Valea Jiului. „Oricât am vrea ca acest tip de lucrări să se deruleze fără nici un fel de probleme, un șantier este totuși un șantier și disconfortul cauzat de aceste lucrări nu poate fi evitat. Sigur că ne cerem scuze oamenilor care locuiesc în zonele în care se fac astfel de lucrări, precum și participanților la trafic, asigurându-i în același timp că tot răul este spre bine și că la final, cu toții vom fi mulțumiți de aceste investiții”, a spus Costel Avram.

Cel mai probabil în maxim 3 săptămâni aceste lucrări de asfaltare se vor finaliza, inclusiv cu turnarea stratului de uzură.

Lucrările avansează vizibil și la construcția viitorului depou din Colonia de Jos de la Vulcan, în care vor fi garate cele 27 de autobuze electrice ale viitorului Serviciu Public de Transport Local, precum și la stațiile de încărcare care vor fi amplasate la Depoul Central.

Administratorul public al Consiliului județean Hunedoara, Costel Avram se declară foarte mulțumit de evoluția lucrărilor și pe acest șantier din cadrul proiectului Green Line Valea Jiului, apreciind cu atât mai mult efortul constructorului cu cât, odată cu birocrația generată de fazarea proiectului, au apărut și întârzieri în decontarea lucrărilor însă, cu toate acestea, constructorii nu doar că nu a oprit lucrările, dar nici măcar nu a încetinit ritmul execuției acestora. „Am vizitat și șantierul de la Vulcan, unde se construiește viitorul depou pentru autobuzele electrice și sunt foarte mulțumit de evoluția lucrărilor. Felicit constructorul pentru felul în care abordează și implementează acest proiect, cu atât mai mult cu cât, unele chestiuni birocratice pentru fazarea proiectului, au întârziat finanțarea, dar constructorul nu a oprit lucrul și a făcut până acum, pe cheltuială proprie, lucrări însumând circa 14 milioane de lei, motiv pentru care le mulțumesc. Zilele următoare vom semna și noile contracte și vom ajunge la zi cu plățile către constructor”, a declarat Costel Avram.

Dincolo de problemele inerente care apar într-un proiect de asemenea anvergură, Avram este încrezător că până la finalul acestui an se vor finaliza toate investițiile prevăzute în acest proiect care va revoluționa transportul public de persoane în regiunea Văii Jiului. „Abia aștept ziua în care și cei care mai cârcotesc astăzi pe marginea acestui subiect, se vor alătura celor mulțumiți de schimbarea radicală în bine pe care Green Line Valea Jiului o va aduce transportului local între localitățile Văii Jiului”, a mai spus administratorul județului Hunedoara, Costel Avram.

Noul termen de finalizare convenit de autoritățile care implemenetează acest proiect și finanțator (ADR Vest) este în primăvara anului viitor, însă există toate premisele ca noul Serviciu Public de Transport Local Green Line Valea Jiului să fie pus în funcțiune înainte de acest termen.