La plăcinte înainte, în Ținutul Pădurenilor!

La plăcinte înainte, în Ținutul Pădurenilor!

Plăcintele pădurenești fac  parte din zestrea culinară a oamenilor din Ținutul Pădurenilor, fiind în același timp și una din „piesele tari” ale ofertei turistice a acestei frumoase regiuni din județul Hunedoara.

La finalul acestei săptămâni, mai exact în perioada 26-28 iulie, sunteți invitați să descoperiți gustul acestei delicatese culinare, dar și frumusețițe acestui ținut de poveste la Festivalul Plăcintelor Pădurenești de la Poiana Răchițelii.

Evenimentul aflat la ediția a V-a este organizat de Primăria comunei Cerbăl, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și al Direcției Generale de Administrare Monumente și Promovare Turistică Hunedoara.

Programul pregătit de gazde este unul variat și se adresează tuturor categoriilor de vârstă. Ziua de duminică este rezervată, în mod special, momentelor tradiționale ale comunității locale, activităților interactive cu copiii și concursurilor inedite.

Festivalul se va încheia cu un spectacol folcloric susținut de cunoscuți interpreți de muzică populară din județul Hunedoara.