Ediția cu numărul 56 a Turului Ciclist al României ia startul la Deva

Ediția cu numărul 56 a Turului Ciclist al României ia startul la Deva

Turul României la ciclism, ediția 56, ia startul din județul Hunedoara! Ediția din acest an a „Micii bucle” debutează la Deva și aduce la start 25 de echipe din 14 țări.

În această seară, de la ora 20.30, în Piața Unirii din Deva are loc festivitatea de deschidere și prezentarea echipelor participante la evenimentul organizat de Federația Română de Ciclism.

Miercuri, 14 august, tot din Piața Unirii începe prima etapă a Turului care se desfășoară pe traseul Deva – Vințu de Jos – Sebeș – Vințu de Jos – Alba Iulia (165 de kilometri).

Startul festiv va avea loc din Piața Unirii, în data de 14.08.2024, între orele 12:50 – 13:10. În acest interval de timp, circulația va fi închisă pe traseul Piața Unirii – Bulevardul Iuliu Maniu – Calea Zarandului – Ieșire din oraș pe DN76 (Șoimuș). Deplasarea se va face în grup compact, în regim de paradă la o viteză de sub 30 de km/h.

Organizatorii estimează durata deplasării până la ieșirea de pe raza municipiului Deva la aproximativ 15 minute.

Primăria Municipiului Deva face apel la toți participanții la traficul rutier să dea dovadă de înțelegere și să folosească rute ocolitoare.

De asemenea, proprietarii autovehiculelor parcate pe aceste sectoare de drum sunt rugați să elibereze zona de desfășurare pentru a permite accesul cicliștilor participanți și mașinilor logistice.

Competiția are loc în perioada 14-18 august și cuprinde 5 etape, care traversează mai multe județe ale țării. Ultima etapă, de tip circuit, are loc la București.