Muzeul Castelul Corvinilor a deschis două noi sectoare de vizitare: Turnul Buzdugan și Turnul Tezaur

Muzeul Castelul Corvinilor a deschis două noi sectoare de vizitare: Turnul Buzdugan și Turnul Tezaur

Lucrările de restaurare derulate la Muzeul Castelul Corvinilor au făcut posibil ca spațiile de vizitate a acestui impreionant obiectiv arhitectonic, istoric și turistic din județul Hunedoara să poată fi extinse cu noi sectoare puse la dispoziția vizitatorilor.

Directorul Muzeului Castelul Corvinilor, Sorin Tincu informează că, în aceste zile au fost deschise pentru publicul vizitator două noi sectoare de vizitare: Turnul Buzdugan și Turnul Tezaur. Deschiderea, după mai bine de 20 de ani a celor două turnuri, vine după restaurarea prealabilă a acestora. Pentru vizitatori deschiderea celor două spații înseamnă accesul la două corpuri de clădire care, alături de alte turnuri, alcătuiau sistemul defensiv al Castelului, dar și prelungirea circuitului de vizitare, accesul la informații mai detaliate privind istoria monumentului și, nu în ultimul rând, un nou punct care oferă o panoramă deosebită asupra municipiului Hunedoara, a declarat Sorin Tincu, pentru jurnaliștii de la platforma de promovare turistică GO Hunedoara.

Directorul Muzeului Castelul Corvinilor spune că Turnul Buzdugan oferă vizitatorilor castelului o panoramă deosebită asupra municipiului Hunedoara, iar Turnul Tezaur, unde a fost amenajat un mic “reading point”, oferă posibilitatea informării cu privire la Castelul Corvinilor dar și la alte atracții turistice din județul Hunedoara.

Castelul Corvinilor, numit și Castelul Huniazilor sau al Hunedoarei a fost distins cu Locul 1 la categoria Atracții cultural-educative în cadrul concursului național Destinația Anului 2024 în România.
Castelul Corvinilor este cetatea medievală a Hunedoarei, unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România, fiind considerat chiar unul dintre cele mai frumoase castele din lume. A fost nominalizat în „top 10 destinații de basm din Europa.